05 / 05 / 2024

Tesco Kipa, yeni mağazalar açacak!

Tesco Kipa, yeni mağazalar açacak!

Türkiye genelinde 118 mağazası bulunan Tesco Kipa, açacağı yeni mağazalarda 2 bin kişiyi daha istihdam edecek. Gladders, “Türkiye bizim için çok önemli pazar. Güneydoğu ve Doğu’da da büyümeyi



Türkiye genelinde 118 mağazası bulunan Tesco Kipa, açacağı yeni mağazalarda 2 bin kişiyi daha istihdam edecek. Gladders, “Türkiye bizim için çok önemli pazar. Güneydoğu ve Doğu’da da büyümeyi planlıyoruz” dedi.

Dünyanın önde gelen İngiltere merkezli perakende firması Tesco Kipa, Türkiye’de hızla büyümeye devam edecek. 20 ilde 118 mağazası ile hizmet veren Tesco Kipa bu yıl açacağı yeni mağazalarla 2 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacak. Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleri ile bir araya gelen Tesco Kipa Kurumsal İletişim Direktörü Ellen Gladders, Türkiye dahil 14 ülkede faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Krizden hızlı çıktınız

Bu ülkeler içinde ekonomik krizden en hızlı Türkiye’nin çıktığını ifade eden Gladders, genç nüfusun Türkiye için bir avantaj olduğunu kaydetti. Gladders, “Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Bu anlamda Türkiye Tesco için çok önemli bir ülke. Türkiye’de Marmara, Ege ve Anadolu’da fırsat gördük ve buralarda yatırım yaptık. Öncelikle buralarda genişleyeceğiz. Ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da da büyümeyi planlayabiliriz” diye konuştu. Bu yıl içinde yeni mağazalar açmayı da planladıklarını vurgulayan Gladders, açacakları mağazalarda 2 bin kişiye daha iş imkanı sağlayacaklarını bildirdi. Dünya genelinde de fırsatları değerlendireceklerini kaydeden Gladders, Tesco Kipa olarak öncelikle faaliyet gösterdikleri ülkelerde büyüyeceklerini, daha sonra yeni pazarlara yöneleceklerini sözlerine ekledi.

12.8 milyon TL tasarruf

Enerji tasarrufu konusunda çalışmaları olduğunu belirten Ellen Gladders, Türkiye'de enerji tasarruflu teknolojilerin kullanıldığı 22 mağaza açtıklarını söyledi. Gladders, "Bu yolla enerji faturamızı 12.8 milyon lira düşürdük" dedi. Çevreci mağaza uygulamasının en yoğun uyandığı ülkenin Türkiye olduğunu kaydeden Gladders, enerji tasarrufu konusunda personel ve müşterilerin bilinçlendirileceğini ifade etti.

Gladders şu noktalara dikkat çekti: "Mağazalarımızda enerji tasarrufu sağlayan ürünleri ön plana çıkaracağız. Bu ürünlerde çeşitli kampanyalar düzenleyeceğiz. Şuan zaten sattığımız ampullerin yüzde 98'i enerji tasarruflu. Doğal gün ışığından faydalanma, ısıtma ve soğutma sistemlerinin birlikte çalışmasını sağlayan karışık akımlı havalandırma, kombine ısı ve enerji sistemleri gibi teknolojilerin karbon ayak izini sadece 4 yılda yüzde 30 azaltmaya yardımcı oldu."
Bugün


Geri Dön