29 / 07 / 2024

Tesisleri satılacak memur eylem yapıyor!

Tesisleri satılacak memur eylem yapıyor!

Fahrettin Yokuş, Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını Eğitim ve Sosyal Tesislerine sahip çıkmaya çağırdı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Türk-Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Maliye Bakanlığı´nın sosyal tesisleri satışa çıkarmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını Eğitim ve Sosyal Tesislerine sahip çıkmaya çağırdı. Yokuş, Hükümet´in sekiz yıllık iktidarında Cumhuriyet´in kuruluşundan bu yana tüm fabrika ve işyerlerinin kar-zara hesabı yapılmadan `müflis tüccar´ zihniyeti ile satıldığını ileri sürerek, Türkiye genelinde sendika olarak eylemlilik süreci başlatacaklarını ifade etti. Yokuş yaptığı, kamudaki eğitim ve sosyal tesislerin `Tüccar devlet´ zihniyeti satışını ibretle karşıladıkyarını kaydederek, bunun Anayasa´nın sosyal devlet ilkesiyle çeliştiğini savundu. Yokuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Merak ediyoruz; ülkede devletin elinde menkul ya da gayri menkul kalmadığında Hükümet niye satacak? Yoksa devletin tapusunu satarak ülkeye küresel sermayeye mi teslim edecek?"
Yokuş, Hükümet´in kamuda Eğitim ve Sosyal Tesisleri `yok pahasına´ elden çıkarma `yanlışından´ geri dönmesini talep ederek, bu konuda her türlü tepkiyi ortaya koyacaklarını bildirdi. Yokuş, Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı çalışanlarını Eğitim ve Sosyal Tesislerine sahip çıkmaya çağırarak, Türkiye genelinde sendika olarak eylemlilik süreci başlatacaklarını ifade etti.
Radikal


Geri Dön