30 / 04 / 2024

TESK, ileri mesleki ve teknik eğitim koleji kuruyor

TESK, ileri mesleki ve teknik eğitim koleji kuruyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK)  işsizliğin azaltılmasına yönelik "İleri Mesleki ve Teknik Eğitim Koleji" kuracak



TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, işsizliğin azaltılmasına yönelik önemli bir adım olarak kuracakları İleri Mesleki ve Teknik Eğitim Koleji ile iş yaşamına kalifiye eleman yetiştireceklerini söyledi.

Palandöken, gençler arasında işsizlik oranının yüzde 24.1 olduğunu belirterek, "Her 4 gencimizden biri işsiz" dedi. İş piyasasında mesleki eğitimden geçmiş nitelikli elemana olan ihtiyacın had safhada olduğuna, bir çok işletmenin nitelikli eleman bulamamaktan yakındığına dikkati çeken Palandöken, bu çelişkili durumun çözümünde, "TESK İleri Mesleki ve Teknik Eğitim Koleji"nin açılmasının uygun bir model olacağını kaydetti. Palandöken, kolejde lise mezunu gençlere, hem iyi derecede İngilizce, hem de iyi bir mesleki eğitim vererek, bir yandan iş yaşamına kalifiye eleman yetiştirmeyi, diğer yandan da mesleki eğitimin prestijini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti.
Hürriyet


Geri Dön