Kripto Paralar

Tesla, Bitcoin'leri sattı! Dogecoinleri tutuyor!

1.99 milyar dolarlık Bitcoin rezervi olan Tesla, Bitcoin'inlerinin yüzde 75'ini sattı! Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu belirtti. Bu durum Bitcoin'in seyrini nasıl etkileyecek? İşte detaylar..Şirket, bu çeyrekte 2,26 milyar dolar kâr elde ettiğini duyurdu

Tesla, 2022 senesinin ikinci çeyreğine dair finansal sonuçlarını resmen açıkladı. Şirket, bu çeyrekte 2,26 milyar dolar kâr elde ettiğini duyurdu. Fakat bu meblağ bir önceki çeyreğe oranla yüzde 31 düşüş yaşandığı anlamına geliyor. Zira Tesla'nın bir önceki çeyrekteki kârı 3.3 milyar dolar olmuştu. Şirketin bu çeyrekte elde ettiği gelir ise 16.9 milyar dolar olarak görüldü. 

İşte diğer detaylar...

Tüm bunlar dışında Tesla, elinde tuttuğu dijital varlıklarla da tanınan bir şirket. Elon Musk, 31 Aralık tarihinde SEC’e yaptığı bildirimde şirketin yaklaşık 1.99 milyar dolarlık Bitcoin rezervi olduğunu belirtmişti. Hatta şirket, bir dönem Bitcoin'i ödeme olarak kabul edeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde de Bitcoin satışlarından 101 milyon dolar kâr etmişti.

Son rapora göre ise Tesla, önceki çeyreklerde yaklaşık 1,2 milyar dolar olarak bildirdiği dijital varlıklarının kalan değerinin 218 milyon dolar olduğunu belirtti. Özetle şirket, ikinci çeyrek raporunda 936 milyon dolarlık dijital varlık satışı yaptığını açıkladı. Bu da Tesla'nın elindeki Bitcoin'lerin yüzde 75'inin satıldığı manasına geliyor.

Webrazzicom'den Gözde Ulukan'ın haberine göre; Elon Musk, geçtiğimiz aylarda Bitcoin alımlarını durdurduklarını açıklamıştı. Kısa bir süre önce Bitcoin ciddi bir değer kaybı yaşanmıştı. Bunda Elon Musk'ın açıklamasının ve kararının etkisinin yüksek olduğu düşünülüyor.

Musk, bir yatırımcı görüşmesi esnasında Çin'deki Covid kapanmaları sebebiyle şirketin genel likiditesinden endişe duyduğunu belirtti; bu yüzden Bitcoin satmaya karar verdiklerini söyledi. Elon Musk, Dogecoin'inlerin hiçbirini satmadıklarını da açıkça duyurdu.

KRİPTO PARA PİYASASINDA SON DURUM

Bitcoin BTC Fiyat (USD) 22.975,6 USD
Ethereum ETH Fiyat (USD) 1.491,65 USD
Tether USDT Fiyat (USD) 1 USD
USD Coin USDC Fiyat (USD)  1,0001 USD
BNB BNB Fiyat (USD) 256,10 USD
Binance USD BUSD Fiyat (USD) 1,0000 USD
XRP XRP Fiyat (USD) 0,35783 USD
Cardano ADA Fiyat (USD) 0,4911 USD
Solana SOL Fiyat (USD) 41,351 USD
Dogecoin DOGE Fiyat (USD) 0,068955 USD

ABD'de ikinci el konut satışları son 2 yılın en düşük seviyesinde!

Pazardan veya marketten alışveriş yaparken bunlara dikkat edin! 300 liranız cebinizde kalsın

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

17 dakikada şarj olan 108MP kameralı Xiaomi Mi 11T Pro'ya indirim! 21 Temmuz 2022 fiyat listesi...