28 / 04 / 2024

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Tesla, Türkiye'de fabrika açacak mı? İşte yanıtı

Milyarder iş adamı Elon Musk’ın şirketi Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair iddialar ortaya atılmıştı. Tesla'nın Türkiye'ye fabrika kurması gibi bir planı olup olmadığı merak ediliyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı...



Otomobil devi Tesla’nın Türkiye yatırım planı olduğu haberleri geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Elon Musk’ın Amerika’daki görüşmeleri sonrasında gündeme düşmüştü. Tesla’nın Türkiye’de fabrika kuracağına dair söylentiler ve bu yönde çalışmalar yapılacağı haberleri dikkat çekerken, otomobil devinin böyle bir planı olmadığı iddia edildi. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci ABD markası Tesla'nın Türkiye'ye fabrika planının bulunmadığını söyledi.

“TESLA’NIN TÜRKİYE PLANI YOK”
Tesla'nın Türkiye'deki olası yatırımlarını değerlendiren Özpeynirci, Elon Musk’un New York’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesinden sonra Tesla’nın Türkiye’ye yatırım yapmasının gündeme geldiğini iddia etti.

Ancak Tesla’nın Türkiye’ye fabrika kurmak gibi bir planının olmadığının ortaya çıktığını söyleyen Özpeynirci, “Umarım yanlış duymuşumdur da yatırım gelir. Ama 26 yıldır Türkiye’ye yeni bir markanın yatırım yapmadığını, olanların da gittiğini unutmayalım." dedi.

'GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILMADI'
İki yıl önce kurulan Tesla Türkiye’nin ilk genel müdürü Kemal Geçer, 15 Kasım’da kontratı bittikten sonra istifa etti.

Özpeynirci'ye konuşan Geçer, görevden alınmadığını belirterek beş ayda 11 bin aracı teslim ederek önemli görevde bulunduğunu kaydetti.

Geçer şunları söyledi: "Türkiye’de otomotiv sektörünü 2024’te zor bir yıl bekliyor. Tesla’nın işi eğer gerekli yatırımları yapmazsa zor. Hep birlikte göreceğiz. Ama ben üstüme düşen görevi yapıp, söz verdiğim gibi tüm araçları sahiplerine zamanında teslim ettim. 2 yıllık görevimi zirvede bıraktım."


Geri Dön