Otomobil

Tesla'dan flaş hamle! 3. indirim geldi

ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de en pahalı iki elektrikli araç modelinin fiyatlarında azalan talebi artırmak için bu yıl üçüncü kez indirim yaptı. İşte tüm detaylar...İşte tüm detaylar

Şirketin internet sitesinde yer alan fiyat listelerine göre Tesla, Model S ve Model X fiyatlarında 5 bin dolar indirime gitti. İşte tüm detaylar...

Model S'in temel versiyon fiyatı 84 bin 990 dolara, Model X fiyatı ise 94 bin 990 dolara indirildi.

Model 3 ve Model Y sports temel versiyonlarının fiyatları da sırasıyla 1000 ve 2000 dolar indirildi. Model 3’nın fiyatı 41 bin 990 dolar, Model Y sport versiyonunun fiyatı da 49 bin 990 dolar olarak belirlendi.

Tesla, ocak ve mart aylarında satışlarını artırmak amacıyla ABD ve Avrupa'da fiyat indirimlerine gitmişti.

Bu yılın başlarında Çin'de fiyatları düşüren Tesla, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarında da fiyat düşürme yarışını tetiklemişti.

Tesla Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, 1 Mart Yatırımcı Günü'nde fiyattaki küçük değişikliklerin bile talep üzerinde çok büyük bir etkisi olduğunu belirtmişti.

ABD merkezli şirket, ilk çeyrekte dünya çapında 422 bin 875 araç teslimatı gerçekleştirdi. Geçen yıl ise araç teslimatlarında yüzde 40 artışla yıllık yüzde 50 artış hedefinin altında kalmıştı.

TESLA TÜRKİYE SATIŞ FİYATI NE KADAR?
3 farklı versiyona sahip olacak Model Y’nin 455 km menzilli arkadan itişli baz versiyonunun fiyatı 1.548.732 TL, LongRange isimli çift motorlu dört çeker ve 544 km menzilli versiyonunun fiyatı 1,619,532 TL, Performance isimli yine çift motorlu 4 çeker ve 514 km menzilli versiyonun fiyatı ise 1,778,832 TL’den başlayacak. Fiyatlar bugün için tahmini fiyatlar. Kesin fiyat teslimata yakın bir zamanda sunulacak. Kura yok. Ön sipariş bedeli 10 bin TL olacak, teslimatlar mayısta başlayacak.

TESLİMATLAR NASIL YAPILACAK?
Tüm Türkiye için teslimatlar mayısta sadece İstanbul Kanyon ve Akasya AVM'den yapılacak. Teslimat öncesi Merter'de Tesla servisi hizmete girecek.

TESLA ŞARJ ÜCRETİ NE KADAR?
İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da 30 Supercharger istasyon bugün itibarıyla devreye girecek. İstasyonlarda 1 kWh şarj ücreti Teslamodelleri için 6,9 ile 7,7 TL arasında, diğer EV'ler için 8,6 TL olacak.

2023'TE NE KADAR ARAÇ GETİRİLECEK?
2023'te ne kadar araç getirileceği açıklanmadı ama Berlin'de haftada 5 bin adet üreten fabrikanın talebe yetişeceğinin altı çizildi.