Otomobil

Tesla’nın uygun fiyatlı otomobili için geri sayım başladı!

Model S, Model X, Model 3 ve Model Y araçlarıyla piyasada yer alan Tesla; bu modellerin yanı sıra yeni uygun fiyatlı bir otomobil üretmeyi hedefliyor. İşte detaylar... Model S, Model X, Model 3 ve Model Y isimli elektrikli otomobillere sahip olan Tesla'nın ürün gamına daha uygun fiyatlı bir araç eklemek istediği bir süredir konuşuyor

Elektrikli otomobil denilince akla gelen ilk markalardan olan Tesla’nın ürün portföyünde şu anda 4 farklı model yer alıyor. Model S, Model X, Model 3 ve Model Y isimli elektrikli otomobillere sahip olan Tesla'nın ürün gamına daha uygun fiyatlı bir araç eklemek istediği bir süredir konuşuyor. 

Uygun fiyatlı yeni Tesla modeli için 1 Mart tarihi milat olabilir!

Tesla Model 3 ve Model Y, markanın en çok satan iki otomobili olarak dikkat çekiyor. Model S ve Model X’e göre daha uygun fiyatları ile öne çıkan bu iki otomobil, markanın lokomotifi durumunda. Durum böyleyken, Tesla daha fazla kişiye ulaşmak adına daha uygun fiyatlı bir elektrikli araç üretmeyi hedefliyor.

Daha önce Tesla CEO’su Elon Musk tarafından da müjdesi verilen otomobille ilgili yakın zamanda yeni gelişmeler gündeme gelebilir. 1 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yatırımcı günü etkinliği ile beraber Tesla’nın yeni otomobilinin de bulunduğu yeni yol haritasını açıklayacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz sene Ekim ayında yaptığı bir açıklama ile Elon Musk, yeni platformlarının Model 3 ve Model Y’ye oranla< daha küçük olacağını söylemişti Ayrıca olası bir uygun fiyatlı aracın üretim maliyetinin Model 3’ün yarısı kadar olması gerektiğinin altını çizmişti.

Eğer hayata geçirilebilirse bu platform, Tesla’nın üçüncü ana mimarisi olacak. Bilindiği gibi markanın ilk platformu üzerinde Model S ve Model X yer alıyor. Diğer yandan Model 3 ve Model Y ise ayrı bir platformda bulunuyor. Gelecek olan üçüncü platform ise daha uygun fiyatlı otomobiller için olacak.

Elon Musk’ın daha önce yaptığı açıklamalardan yola çıkarak yeni uygun fiyatlı modelin 25 bin dolardan daha az bir etiketle satışa çıkması beklenebilir. Yeni uygun fiyatlı Tesla modelinin üretim adedi de markanın diğer araçlarından fazla olacağı tahmin ediliyor.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı! Görüntüler sosyal medyada olay oldu!

Tesla araçta yangın! 22 bin litre su kullanıldı!

İşte 2023 MTV fiyat listesi.. Kim ne kadar MTV ödeyecek? İşte o liste...