Perakende

Tezgahlarda palamut şenliği! Tanesi 50 lira!

İstanbul'da tezgahlarda palamut bolluğu devam ediyor. Balıkçılar palamudun 20 gün daha bol olacağını belirtti. Geçtiğimiz hafta fiyatı 70 TL'ye ulaşan palamudun tanesi 50 liraya düştü.Balıkçılar palamudun 20 gün daha tezgahlarda olacağını söyledi

İstanbul'daki balıkçılarda palamut bolluğu tan gaz devam ediyor. Balıkçılar palamudun 20 gün daha tezgahlarda olacağını söyledi. Palamudun azalmasıyla hamsinin yüzeye çıkacağını belirten balıkçılar, bu sene küçük balıkların ön plana çıkacağını kaydetti. Geçen hafta fiyatı 70 TL'ye ulaşan palamudun tanesi 50 TL'ye düştü. 

Hamsinin kilosu 50 TL'den satılırken, istavrit 70 TL, mezgit 100 TL, çupra ve levrek de 200 TL'den satılıyor. İşte balık fiyatlarına ilişkin merak edileb diğer tüm detaylar...

VATANDAŞLAR BALIK PAZARINA ALIN ETTİ

Hem ekonomik hem de lezzetli balıklardan olan palamuda talep oldukça arttı. Vatandaş palamudun bol olmasını fırsat bilip çarşılara akın etmeye başladı. Yaklaşık 1,5 kiloya ulaşan palamudun tanesi 50 TL'den alıcı buluyor.

PALAMUT BOLLUĞU 20 GÜN SONRA BİTİYOR!

Balıkçı Şafak Gün, denizlerde palamut bolluğunun devam ettiğini ifade ederek, "Vatandaşın palamut bolluğunu değerlendirmesi lazım. Uzun yıllardır bu bollukta ve büyüklükte palamut olmuyordu. 1,5 kilograma yakın palamutlar çıkıyor" dedi.

Palamudun tanesinin 50 lira olduğunu ancak üç kişiyi doyuracak büyüklükte olduğunu belirten Gün, "Vatandaş palamut bolluğunu fırsat bilip dondurucuya atsınlar. 20 gün daha palamut devam eder. 20 gün sonra yerini başka balıklar alacak" diye kaydetti.

Bu bolluğun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gün, "Vatandaşlar balığı dondurucuya atarak saklayabilir. Palamut her sene bu kadar bol olmuyor, fırsatı değerlendirmek gerekiyor" diye ifade etti

Balık fiyatlarına ilişkin konuşan Gün, "Palamut eğer biterse hamsi gibi küçük balıklar görülmeye başlar. Çinekop, istavrit, hamsi bu sene denizlerde bol ama palamudun korkusundan deniz yüzeyine çıkamıyor. Yağmurlu havaların devam etmesiyle balıklar daha çok bol çıkar. Karadeniz’de de hamsi bu sene bol. Balık bol olduğu zaman ucuz oluyor ve her sofraya girebiliyor. İstanbul’da palamut 50 TL, istavrit 70 TL, hamsi 50 TL, mezgit 100 TL, deniz levreği ve çupra 200 TL'den satılıyor” dedi.

Palamut almaya geldiğini ifade eden Hikmet Sezer, "Çocuklar da palamut seviyor. Palamudun tam mevsimi, bugün akşam yemeği için palamut alacağım. Elimizden geldiğince balık almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Bankaların ekim ayı ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi! Yapı Kredi, İNG, TEB, Vakıfbank...

Gençler müjde! Sahil Güvenlik Komutanlığı duyurdu! Uzman erbaş alınacak...