Sektörel

THBB Mesleki Yeterlilik Merkezi çalışmalarına başladı!

Türkiye Hazır Beton Birliği artık mesleki yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilen mesleklere yönelik sınav ve belgelendirme yapabiliyor. Bu amaçla kurulan THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi çalışmalarına başladı.

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu’na göre sınav ve belgelendirme yapabilmek amacıyla kurulan THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi (THBB-MYM),  Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından 15 Ocak 2016 tarihinde Betoncu ve Betonarme Demircisi Ulusal Yeterlilikleri kapsamında akredite edildi. TÜRKAK akreditasyonun ardından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından da 15-16 Mart 2016 tarihlerinde yetkilendirme denetimi başarı ile gerçekleşti. Böylece 24 Mayıs 2016 tarihinde sınav ve belgelendirme yapmak üzere yetkilendirilen THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi faaliyetlerine başladı. 


25 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6645 sayılı Kanun ile bazı mesleklere Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi. Tebliğin ekinde yer alan listedeki meslek dallarına 25 Mayıs 2016 tarihine kadar geçiş süresi verildi. 


23 Nisan 2015 tarihli MYK tarafından yetkilendirilmiş sınav ve belgelendirme kuruluşlarının gerçekleştireceği sınavlarda başarılı olan kişilerin 31 Aralık 2017 tarihine kadar belge masrafı ile sınav ücreti işsizlik sigortası fonundan karşılanacak.


Kaliteli beton üretimi hedefine ulaşmak için eğitim kalitesinin yükselmesi gerektiğini vurgulayan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık; ” Birliğimiz 1994 yılından bu yana, pompa ve transmikser operatörleri, santral operatörleri ve laboratuvar teknisyenleri olmak üzere yaklaşık 16 bin kişiye sertifikalı eğitim vererek sektörün kalifiye eleman ihtiyacını karşılamıştır. Sektör çalışanlarına ve beton kullanıcılarına yönelik eğitimler ve seminerler düzenlemeye devam eden Birliğimiz, Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından 15-16 Mart 2016 tarihlerinde yetkilendirme denetimini başarı ile gerçekleştirerek THBB Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi faaliyetine başlamıştır” dedi.

 

THBB-MYM ile ilgili daha fazla bilgi www.thbb.com.tr internet sitesinden elde edilebilir.







Bu haber Yeni Şafak'ta şöyle yer aldı:


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca inşaat, enerji, otomotiv ve metal sektörlerinde toplam 40 meslek için dün sona eren belgesiz çalışma süresinin 31 Aralık 2016'ya kadar uzatılması için kanun değişikliği hazırlanarak Başbakanlığa gönderildi.


Kazablanka Belediyesi Yol ve Ulaşım Müdürü Muhammed Burahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Kazablanka'da yapımı süren 1'nci etap tamamlandıktan sonra 2018'de başlaması planlanan 900 milyon dirhemlik (92 Milyon dolar) tramvay ihalesi daha önce beraber çalıştığımız Yapı Merkezi tarafından yapılacak.” dedi.

Yapı Merkezi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kazablanca Tramvayı İkinci Hat Projesi, Yapı Merkezi tarafından 2010-2013 yılları arasında yapılan birinci hattın devamı niteliğindedir. İkinci hat projesinin Yapı Merkezi'ne kazandırılmasında ilk hatta gösterilen üstün performans önemli rol oynamıştır.” ifadelerine yer verildi.

14.5 KİLOMETRE

29 ayda tamamlanması beklenen hafif raylı sistemin uzunluğu 14 bin 673 metre olacak ve 20 duraktan oluşacak.

Kazablanka Belediyesi'ne ait Kaza-Transport şirketinin düzenlediği ihaleye, Fas'tan Seprop ve SGTM, İngiltere'den Colas Rail, Türkiye'den Yapı Merkezi ve Makyol, Portekizden Somafel firmaları katılmıştı.


Yeni Şafak