04 / 05 / 2024

The Edition'un geceliği 7.500 Euro ve yüzde 90 dolu!

The Edition'un geceliği 7.500 Euro ve yüzde 90 dolu!

Rusya'nın en büyük petrol taşıma şirketinin sahibi Azeri iş adamı Mübariz Mansimov'un İstanbul'daki ilk yatırımı olan 7 yıldızlı The Edition oteli yüzde 85-90 oranlarında doluluk oranlarına ulaştı



The Edition'da gecelik fiyatlar 350 eurodan başlayıp 7 bin 500 euroya kadar çıkıyor. Eski HSBC'nin Levent'teki binasını İstanbul'un en lüks otellerinden birine dönüştüren The Edition, lan Schrager ile Marriott Grubu'nun ortaklığı sonucunda meydana gelen bir marka. Palmali Grubu'nun yatırımı olarak bu yıl 4 Mayıs tarihinde resmi olarak açılan otelde oda fiyatları 350 eurodan başlıyor. Sade lüks kavramını ön plana çıkaran otel boğazdaki otellere giden zengin kitleyi Levent bölgesine çekiyor.

Palmali Grup İnşaat ve Turizm'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, 160 milyon dolarlık yatırımla hizmete açılan The Edition'un dünyada ilk butik otel konseptini yaratan lan Schrager ile Marriott Grubunun evliliği sonucunda meydana gelen bir marka olduğunu belirterek, "Marriott ise dünyada 3 bin oteli işleten bir grup. Palmali Grup ayrıca restoranda yine dünyanın en iyi 3 restoranından biri olan Cipriani ile el sıkıştı. Gece kulübü konusunda ise herkesin bildiği Billionaire adres olarak bizi seçti. SPA konusunda da yine en iyilerden ESPA ile anlaştık. Dünyada hiç bir otelde olmayan en iyi markaları bir çatı altında toplandığı bir merkez haline geldi burası. Böylece hem konsept hem de işletme grubu çok iyi olunca böyle özel bir konsept çıktı ortaya" diye konuştu.

80 odası bulunan otelin kendini 10 yılda amorti edebileceğini belirten Tümay, "Odalarımız süit ayarında. 40 metrekareden küçük odamız yok. Her odada süit mantığındaki oturma gruplarımız var. Eylül-ekim aylarına baktığımızda doluluk yüzdeleri çok iyi gidiyor. 4 ayın ortalaması yüzde 85-90'ları bulacak. Yılı da bu rakamlarla kapatacağımızı düşünüyoruz" bilgisini verdi.

Üst gelir grubunu çektik

Otelin iş merkezlerinin tam kalbi olan Levent'te konumlandığına değinen Tümay şöyle konuştu: "Büyük holdingler, yurtdışı firmalarının temsilciliklerinin bu-lunduğu bir bölgedeyiz. Bu çevredeki oteller de iş otelleri idi. Görüyoruz ki hakikaten üst gelir seviyesindeki insanlar da burayı tercih etmeye başladı. Artık boğaza gitmek yerine biz geliyorlar. Metroya yakınlık da otelimizi cazip kılıyor. Cipriani ve Billionaire'in de burada olması üst gelir grubunu buraya çekti. Çünkü birçok iş adamının yurtdışında bildiği markalar." Geçen yıl 2 ay açık olan gece kulübüne bu süre içinde çok sayıda müşteri geldiğini anlatan Tümay, "Yaz döneminde kapatmıştık. 20 Ekim'de tekrar açılacak. Çok sayıda kişinin gelmesini bekliyoruz" dedi.

Leyla İlhan / DÜNYA


Geri Dön