Kripto Paralar

THODEX davasında flaş gelişme! Faruk Fatih Özer hakkında yeni karar!

Thodex kripto para dolandırıcılığıyla 356 milyonluk vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan yeni davada mahkeme de ilk kararını verdi.

Thodex kripto para dolandırıcılığıyla 356 milyonluk vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan yeni davada mahkeme de ilk kararını verdi.

"Örgüt kurma ve yönetme", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" ve "Nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan 40 bin 540 yıla kadar hapsi istenen Faruk Fatih Özer'e, Thodex şirketinde inceleme yapan Vergi Denetim Kurulu'na istediği evrakları teslim etmediği ve seneler önce vergi kaçırmaya başladığı belirlendi ve hakkında ikinci bir dava açıldı.

"RE'SEN TERK ETTİ, DERHAL BERAAT VERİN"

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre, İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 seneye kadar hapsi istenen firari Özer'in yokluğunda yapılan yargılamaya avukatları katılım sağladı.

Avukatlar sanığın beraatını talep ederek, "Müvekkilimiz şuan yurt dışındadır. Kırmızı bülten ile aranıyor. 2017 yılında şirket kurulmuş, 2021 yılında re'sen terk edilmiştir.

Vergi Denetim Kurulu'nun istediği evraklara ilişkin gönderdiği tebligat 2021 yılında terkten sonra kayyum ile yönetilmekteyken yapılmıştır. Dolayısıyla mücbir sebep hali mevcuttur.

Derhal beraat kararı verilebilir. Sanık savunmasına ihtiyaç yok" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili aktarılan gelişmelere göre, mahkeme, Faruk Fatih Özer'in dinlenmesine yönelik işlemlerin olumsuz neticelendiğini belirterek, Özer hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Bill Gates'ten şok eden kripto para açıklaması! Piyasada dalgalanma yaşanabilir!

Kripto para piyasasındaki fırtına 200 bin yatırımcıyı vurdu: Winter is coming!

Kripto yatırımcılarına bomba uyarı! Bitcoin ve Ethereum eridikçe eriyor! Kriptoları neler bekliyor?