Ekonomi

Thodex yolsuzluğuyla milyar dolarlık vurgun yapan Mehmet Fatih Özer'den son haber

Türkiye'nin en büyük kripto para yolsuzluğuna imza atan Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer, olay patladıktan sonra sırra kadem bastı. Özer'in son olarak Arnavutluk'ta olduğu ve peşine özel ekipler gönderildiği açıklandı ancak Özer'den hala bir haber yok!Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kapsamında açılan dava, Anadolu Adliyesi 9

Cumhuriyet tarihinin en büyük kripto para vurgununa imza atan Faruk Fatih Özer'den hala haber yok ama Özer'in imza attığı yolsuzluk dosyası hakkında hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi.

Yatırımcılarını 2 milyar dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex’e yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame kapsamında açılan dava, Anadolu Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. İddianamede, 21 şüpheli hakkında toplam 40 bin 564 yıla kadar hapis cezası istendi. 

İddianamede, şüphelilere ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme’, ‘örgüte üye olma’, ‘bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’, ‘tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ suçlamaları yöneltildi.

DOSYADA 2 BİN 2027 KİŞİ MAĞDUR OLARAK YER ALDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Faruk Fatih Özer’in Thodex kripto para uygulaması üzerinden müşterileri dolandırıp Arnavutluk’a kaçması üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Hazırlanan 268 sayfalık iddianamede aralarında Faruk Fatih Özer ile ağabey Güven Özer ve abla Serap Özer’in de bulunduğu 21 kişi ‘şüpheli’, 2027 kişi ise ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.

TESPİT EDİLEN RAKAM 356 MİLYON LİRA!

İddianamede, Koineks Teknoloji A.Ş. (Thodex) bünyesinde işlenen bu suçlardan el edilen tüm malvarlığı değerlerinin müsaderesi talep edildi. İddianamede bu suçlar sebebiyle toplam 356 milyon TL değerinde zarar oluştuğu kaydedildi.

61 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

Başsavcılık, ayrıca soruşturmaya dahil edilen 61 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verdi. Hazırlanan iddianameyi Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti. Böylece 21 şüpheli hakkında 40 bin 564’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

MEHMET FATİH ÖZER BUHAR OLUP UÇTU MU?

Thodex yolsuzluğunun baş şüphelisi Faruk Fatih Özer, olay patlak verince yurt dışına kaçmış soluğu Arnavutluk'ta almıştı. Özer'in Arnavutluk'ta olduğu tespit edilince Türkiye ile arasında tüm diplomatik mekanizmalar devreye sokuldu. Arnavutluk güvenlik birimleri çok sayıda adrese baskın düzenledi. Emniyet Genel Müdürlüğü de işbirliği ve koordinasyon amacıyla 5'er kişiden oluşan 4 teknik ekip kurdu. Bu ekiplerden biri Arnavutluk'a gönderildi. 

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer halen Arnavutluk sınırları içinde ve Özer’in fiziki takibe alındı ayrıca ülkeden çıkabileceği tüm noktaların da kapatıldı. Arnavutluk'a komşu Karadağ, Kosova ve Kuzey Makedonya'da ilgili birimlerle görüşmeler yapıldı. Emniyetin oluşturduğu teknik ekiplerden 3'ü de bu ülkelere gitti ancak gelinen noktada Özer adeta Arnavutluk gibi küçük bir ülkede deyim yerindeyse 'buhar olup uçtu'. Thodex davasının seyrinin nasıl olacağı ve Faruk Fatih Özer'in yakalanıp yakalanmayacağını ise önümüzdeki günlerdeki gelişmeler gösterecek.