Ekonomi

THY, 1.000 kabin memurunu işe alacak! İşte aranan şartlar!

Havacılık sektöründe dengeleri alt üst eden COVID-19 salgınına rağmen Türk Hava Yolları (THY), bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan yayımladı. Peki THY kabin memuru işe alım ilanı nerede? THY kabin memuru şartları 2022 nedir?Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof

Havacılık sektöründe dengeleri alt üst eden COVID-19 salgınına rağmen Türk Hava Yolları (THY), bin kadın kabin memuru işe alımı için yeni bir ilan yayımladı. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat konuya dair açıklama yaptı.

12 bin üzerinde kabin memuru ile uçuş operasyonlarını sürdüren Türk Hava Yolları, istihdamı artırmak amacıyla yeni alımlar yapacak. Peki THY kabin memuru işe alım ilanı nerede? THY kabin memuru şartları 2022 nedir?

Türk Hava Yolları’nın resmi insan kaynakları sitesi kariyerthycom üzerinden açılan ilana göre 1 Ocak 1992 ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kadın adaylar merakla beklenen iş ilanına başvuru yapabilecek.

Türk Hava Yolları'na yeni katılacak olan adaylar, diğer ülkeleri keşfetmenin dışında özel sağlık sigortasına da sahip olacak. Peki THY kabin memuru işe alım ilanı nerede? THY kabin memuru şartları 2022 nedir?

'İstihdam için süreci başlatıyoruz'

Sputniknews'te yer alan habere göre, konuyla ilgili bilgiler veren Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat “Türk Hava Yolları olarak pandemide önceliğimiz hiçbir çalışma arkadaşımızdan kopmadan ailemizi koruyarak bu dönemi atlatmaktı. Arkadaşlarımızın çabası ve fedakarlığının da katkısıyla ortaya koyduğumuz başarılı performans ile bu hedefimizi gerçekleştirdik. Şimdiyse daha yükseğe uçmaya hazırlanıyoruz. Bizi hedeflerimize taşıyacak ve misafirlerimizi gökyüzünde Türk misafirperverliği ile karşılayacak bin yeni kabin memuru istihdamı için süreç başlatıyoruz. Türk Hava Yolları ailesi büyümeye, bayrağımızı daha güçlü dalgalandırmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Peki kabin memurları ne kadar maaş alıyor? Kabin memuru maaşı ne kadar? İşte detaylar...

Kabin memurları ne kadar maaş alıyor?

Kariyetnet'in verilerine göre mesleğe yeni başlayan bir kabin memuru ortalama 5 bin lira ile 7 bin lira arasında maaş alıyor. Verilen bu maaşlar personelin çalışma saatlerine, çalıştığı uçuş rotası ve bildiği yabancı dillere göre değişiyor.

Devlet 6 bin 249 TL'den başlayan maaşlarla 7 bin kişiyi işe alacak!

PTT sınavsız KPSS şartsız 15 bin personel alacak! İşte başvuru şartları!