Ekonomi

THY, 2022 yılı net kârını açıkladı! 2.7 milyar dolar...

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 pandemisi sonrası talepteki güçlü toparlanmayla birlikte 2022 senesi net 2.7 milyar dolar kar ile tamamladı. Geniş uçuş ağı ve pandemi döneminde koruduğu yüksek nitelikli iş gücü sayesinde rakiplerinden olumlu ayrıştığı vurgulanan açıklamada, THY'nin 2022 senesini 2,7 milyar dolar net kar ile tamamlandığı açıklandı

THY'den yapılan açıklamaya göre; global havacılık sektörünün Covid-19 salgınının ardından jeopolitik gerilimlerle, enflasyonist baskılarla ve operasyonel sorunlarla yüzleştiği bir senenin geride bırakıldığı belirtildi. Geniş uçuş ağı ve pandemi döneminde koruduğu yüksek nitelikli iş gücü sayesinde rakiplerinden olumlu ayrıştığı vurgulanan açıklamada, THY'nin 2022 senesini 2,7 milyar dolar net kar ile tamamlandığı açıklandı.

2020 yılından itibaren yaşanan zorlu faaliyet ortamına rağmen bu çeyrekle birlikte üst üste altıncı çeyrekte de net kâr kaydedildiği açıklanırken, THY'nin 2022 yılında toplam gelirlerinin 18,4 milyar dolar ile 2019 senesini yüzde 39 aşarak tarihi yüksek seviyeye ulaştığı belirtildi. Toplam gelirin yüzde 20'sini oluşturan kargo gelirlerinin de söz konusu dönemde 2019'a göre yüzde 120 artarak yaklaşık 3,7 milyar dolar olarak gerçekleştiği aktarıldı. 

"BÜTÜN MESAİ ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİ VAR" 

Açıklamada, THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat'ın da görüşleri yer aldı. Bolat, "Türk Hava Yolları (THY) olarak 90 seneye dayanan tecrübemiz ile yükselerek önümüzdeki her engeli aşmayı sürdürüyoruz. Pandeminin ardından elde ettiğimiz başarıda, bütün mesai arkadaşlarımızın emeği ve ekip ruhu var" diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bütün imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Bolat'ın şu sözlerine yer verildi:

"Ülkemizin bayrak taşıyıcı havayolu olmanın getirdiği bilinç ve sorumlulukla 6 Şubat'ta gerçekleşen, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından bütün olanaklarımızı seferber ettik ve bugüne kadar 2 bin 400'ün üzerinde uçuş ile 433 bin arama kurtarma ekibini ve 16 bin ton yardım malzemesini bölgeye taşıdık. Ayrıca 430 bin vatandaşımızın da bölgeden tahliyesini sağladık.. Deprem felaketi sonrası yaraları sarmak için biz de elimizi taşın altına koyduk. AFAD'a yaptığımız 2 milyar Türk Lirası nakdi bağışın yanında, 1000 adet konutun inşası için Çevre Şehircilik ve İklim Bakanlığı'yla çalışmalara başladık. Depremden etkilenen 1000 ailemizden birer kişiyi de istihdam ederek 1000 kişiyi Türk Hava Yolları ailesine katacağız."

THY'den depremzede öğrencilere büyük jest! İş ilanı açıldı!

Haluk Levent açıkladı! Ahbap Derneği'nden depremzede öğrencilere 5 bin TL burs desteği! İşte detaylar...

EYT başvurusu nasıl ve nereden yapılır? (e-Devlet EYT başvuru ekranı)