Genel

THY, BH Airlines'ın tamamını alıyor!

Bosna'da yayımlanan Dnevni Avaz gazetesi, Türk Hava Yolları'nın , Müslüman-Hırvat Federasyonu'nun resmi havayolu olan BH Airlines şirketinin kalan yüzde 51 hissesini de gelecek yılın başında satın alacağını duyurdu

Bosna'da yayımlanan bir gazete, THY'nin BH Airlines'ın kalan yüzde 51 hissesini de alacağını yazdı.

Bosna'da yayımlanan Dnevni Avaz gazetesi, Türk Hava Yolları'nın , Müslüman-Hırvat Federasyonu'nun resmi havayolu olan BH Airlines şirketinin kalan yüzde 51 hissesini de gelecek yılın başında satın alacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları, BH Airlines'ın yüzde 49'unu 2008 yılında ortaklık anlaşması yoluyla satın almış, şirketin 5 milyon Euro'luk uçak kiralama masrafını üstlenerek 5 milyon Euro daha ilave yatırım yapacağını belirtmişti.

Bosna havayolu şirketinin yetkilileri gazeteye yaptıkları açıklamada satışın, kurulması beklenen yeni Müslüman-Hırvat Federasyonu hükümetinin göreve gelmesinin ardından gerçekleşeceğini söylediler.
ntvmsnbc

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

THY"den, Bosna Hersek Havayolları için teklif

Türk Hava Yolları A.O, Bosna Hersek Hava Yolları için açılan ihaleye teklif verecek.

Türk Hava Yollarından İMKB"ye yapılan açıklamada, THY Yönetim Kurulunun, Bosna Hersek Havayollarının yüzde 49 hissesinin satılması için açılan ihaleye teklif verilmesini kararlaştırdığı duyuruldu.
Milliyet

Tek sahibi THY  

Türk Hava Yolları, 2008"de yüzde 49"unu aldığı Bosna Hava Yolları"nın yüzde 51"ini de alarak tamamına sahip olacak. THY, operasyonu 2011 yılının başında bitirecek

¢ Yaptığı ataklarla dünya havayolu şirketlerinin takdirini kazanan Türk Hava Yoılları, uluslararası ataklarına bir yenisi daha ekliyor. Dünyaca tanınan sporcu ve sanatçılarla reklam anlaşmaları yapan Türk Hava Yolları (THY) 2008"de yüzde 49"unu satın aldığı Bosna-Hersek Hava Yolları"nın (BS Airlines) geriye kalan yüzde 51 hissesini de almak için teklifte bulundu. Bosna"da yayımlanan Dnevni Avaz gazetesi, Türk Hava Yolları"nın (THY), Müslüman-Hırvat Federasyonu"nun resmi havayolu olan BH Airlines şirketinin kalan yüzde 51 hissesini de gelecek yılın başında satın alacağını duyurdu.

AçIKLAMA BH"DEN GELDİ

THY, BH Airlines"ın yüzde 49"unu 2008 yılında ortaklık anlaşması yoluyla satın almış, şirketin 5 milyon Euro"luk uçak kiralama masrafını üstlenerek 5 milyon Euro daha ilave yatırım yapacağını belirtmişti. Bosna havayolu şirketinin yetkilileri gazeteye yaptıkları açıklamada satışın, kurulması beklenen yeni Müslüman-Hırvat Federasyonu hükümetinin göreve gelmesinin ardından gerçekleşeceğini söylediler.

THY Moskova"da mağdur Türk yolcu bırakmadı

Rusya"nın başkenti Moskova"da don ve elektrik kesintileri nedeni ile hava ulaşımında yaşanan kriz sürüyor. Cumartesi akşamdan itibaren 30 saatten fazla elektrikleri kesik kalan Domodedova Havalimanı ve don nedeni ile 300"e yakın seferin iptal olduğu şžeremetyevo Havalimanı"nda yolcular mahsur kaldı. Yılbaşı tatili kaosa dönüşen 20 binden fazla yolcuya havayolu şirketleri tazminat ödemeye hazırlanıyor. Rusya"nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot"un Türkiye uçuşları da yaşanan krizden etkilendi. Son üç gündür Türkiye"ye sınırlı uçuşlar gerçekleştiren Aeroflot"tan bilet alan Türkler de mağduriyet yaşadı. THY"nin cumartesi ve pazar seferleri iptal olurken, pazartesinden itibaren daha büyük uçak getiren şirket sıkıntıyı giderdi. Daha büyük uçaklar ve ek seferlerle yolcuların taleplerini karşılamaya çalışan THY, seferleri iptal olan yolcuları otele taşıyarak sıkıntıları asgariye indirdi. Aeroflot"la işbirliğine giden THY, mağdur olan Aeroflot yolcularını ek seferlerle Türkiye"ye taşımaya başladı. çarşamba akşam saatlerinde ek sefer düzenleyen THY, iki saatlik bir süre içinde uçağı doldurdu. Talep olması durumunda yarın ve sonraki günler de ek sefer düzenenecek.
Star