İş Fırsatları

THY kabin memuru alımı 2023!THY 2600 kabin memuru alımı yapacak! 2023 THY kabin memuru alım şartları!

Türk Hava Yolları personel alımı yapacağını duyurdu. THY bünyesinde çalıştırılmak üzere 2600 kabin memuru alımı yapacak. İşte detaylar!THY bünyesinde oluşan personel açıklığını karşılamak için 2600 kabin memuru alımı yapılacağını bildirdi

Türk Hava Yolları 2023 yılı personel alımına dair ayrıntılar merak ediliyor. THY bünyesinde oluşan personel açıklığını karşılamak için 2600 kabin memuru alımı yapılacağını bildirdi.

Bu haber sonrasında THY kabin memuru alımı için aranacak şartlarda adaylar tarafından merak edilmeye başlandı.

İşte THY kabin memuru alımı hakkında merak edilen detaylar…

2023 YILINDA 2600 KABİN MEMURU ALIMI

THY 2023 yılında personel alımına devam ediyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada 2600 Kabin Memuru alımı yapılacağı açıklandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2003 yılında bizim kabin memuru sayımız 1.579'du. 2022 yılına geldiğimizde 8 kat büyüyerek 12 bin 841 kabin memurumuz var şuanda çalışan. Önemli bir rakam vermek gerekirse, biz 2023 yılında 2 bin 600 yeni kabin memuru alımı yapacağız.” 2023 yılında da kadın ve erkek adaylardan da başvuru alınacak.

KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kabin memuru olmak isteyenler öncelikle güler yüzlü, iletişim becerisi yüksek, ekip çalışmasına yatkın olmaları gerekmektedir. Bu özelliklere sahip olan adaylar başvuru gerçekleştirilebilir. Ayrıca bunun dışında Genel şartlar, Boy Şartı, Sağlık Şartı, Yabancı Dil şartı, Yaş Şartı, Eğitim Şartı, Fiziki Görünüş şartı aranmaktadır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

THY kabin memuru alımına başvuru için adaylardan bazı şartları yerine getirilmesi isteniyor. O şartlar da şunlardır; "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunmalıdır, Kamu haklarından mahrum olunmamalıdır, Görevin yapılmasına engel teşkil edecek herhangi bir probleminde olmaması gerekiyor bunların yanında herhangi bir adli sicile de sahip olunmaması bunlara ek olarak da daha önce görev yapılan hava yolu şirketinden ya da THY Anonim Şirketinden Disiplin cezası veya sağlık nedenleri ile ayrılmamış olmak.”

BOY ŞARTI NEDİR?

Kabin Memuru olabilmek için Kadın Adaylarda 160-180 cm arası, Erkekler adaylarda ise 170 ila 190 cm arası boya sahip olunması gerekiyor.  Boy, kilo ölçümleri, Türk Hava Yolları ya da Türk Hava Yolları’nın belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılmaktadır.

Türkiye'de çocuk parası ne kadar? Çocuk parası başvurusu nereye başvurulur?

TOKİ orta gelir başvuru şartları nelerdir? Orta gelirli konut kampanyası ne zaman açıklanacak?

Hisseli tapu hissedarlardan habersiz satılır mı? Hisseli tapu satışı nasıl engellenir?