Ekonomi

THY'den 28 Mayıs tarihine özel haklar! Artık bu detayı düşünmemize gerek yok!

Türk Hava Yolları, 28 Mayıs tarihinde yapılacak seçimler için iade ve tarih değişikliği hakkı tanınacağını açıkladı. İşte detaylar!Bu haklar arasında rezervasyon tarihi değişikliği, iptal ya da iade hakları yer almaktadır

Türk Hava Yolları, 28 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri çerçevesinde yolcularına bazı haklar tanınacağını açıkladı. Bu haklar arasında rezervasyon tarihi değişikliği, iptal ya da iade hakları yer almaktadır.

İşte haberin tüm ayrıntıları…

THY'nin sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda, 28 Mayıs tarihini içermekte olan seyahatlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yolculara bilet işlemlerinde kullanabilecekleri ek haklar tanımlandığı ifade etti. İşte detaylar…

15 Mayıs ve öncesinde düzenlenmiş biletler için ücretsiz rezervasyon tarihinde yapılacak değişiklik, iptal ya da iade yapılabileceği bilgisi paylaşılan açıklamada, "14 Mayıs 2023 ile 11 Haziran 2023 arasında 11 Haziran tarihi de dahil olmak üzere Türkiye varışlı veyahut Türkiye çıkışlı seferlere kayıtlı seyahati olan, 28 Mayıs 2023 tarihini içerecek şekilde, Türkiye varış ve çıkışlı yurt içi aynı şekilde yurt dışı gidiş ve dönüş seyahati olan veya 15 Mayıs 2023 ile 28 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye varışlı seyahati olup oy kullanmak amacıyla seyahat planını 28 Mayıs 2023 tarihini de içine alacak şekilde değiştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan yolcular, 11 Haziran 2023 tarihi de dahil olmak üzere işlem yaptırmaları şartıyla yeni seyahat tarihlerinin en geç 31 Mart 2024 tarihine kadar olan seferlere yapılan rezervasyon değişiklikleri, aynı güzergah rotası olmak koşulu ile ücretsiz yapılacaktır." İfadelerine yer verdi.

BİLET İADE KOŞULLARI NELERDİR?

Hiç kullanılmamış biletlerin kesintisiz iade yapılacağına dikkati çekilen duyuruda, "Kısmi olarak kullanılmış, seyahatin bitmiş olduğu biletlerde, biletin kullanılmayan uçuşlarına dair olan iade işlemi ücretsiz yapılma imkanı da bulunmaktadır. Herhangi bir ücret farkı ya da ceza alınmadan da biletin geçerliliği 31 Mart 2024 tarihi de dahil olmak üzere uzatılabilecektir" bilgileri vatandaşlara verildi.

Bu yapılan açıklamada, biletlerinde değişiklik yapmak isteyen vatandaşların THY satış ofislerinden, çağrı merkezinden ya da web sitesinden işlemlerini gerçekleştirebileceği bilgisi verildi.