Kent Haberleri

THY'den çalışanlara yüzde 41 zam müjdesi!

Turkish Airlines (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat son açıklamasında, şirket çalışanlarının maaşlarına yüzde 21 oranında zam yapılacağını duyurmuştu. Ancak daha sonra yapılan bir revize sonucunda, maaşlara yüzde 41 oranında bir artış yapıldığını belirtti. İlk olarak, çalışanların maaşlarına yüzde 21 oranında zam yapılacağını duyurdu

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY çalışanlarına yapılan zam hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olarak, çalışanların maaşlarına yüzde 21 oranında zam yapılacağını duyurdu. Bolat, Türkiye Sivil Havacılık (Hava-İş) Sendikası ile yapılan görüşmelerin ardından, ağustos-ekim aylarında ilave birer maaş ikramiyesi yerine doğrudan maaşlara yüzde 41 oranında bir artış yapılarak oranın revize edildiğini belirtti.

Ahmet Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Değerli arkadaşlar, çalışma arkadaşlarıma ve sendikamıza teşekkür ediyorum. 2023 yılı ikinci yarısı için finansal açıdan sürdürülebilir bir çözüm bulunmuştur. Yüzde 21 zam artışına ek olarak, ağustos ve ekim aylarında ilave birer maaş ikramiyesi yerine maaşlara yüzde 41 oranında doğrudan artış yapılmıştır. Hayırlı ve bereketli olsun." ifadelerini kullandı.

Bolat ayrıca, THY'nin iştirak şirketlerinde çalışanlara yapılacak maaş artışlarına da değindi ve şu bilgileri paylaştı: "THY Teknik AŞ çalışanlarıyla yarın toplanacak ve finansal durumu olumsuz etkilemeyecek alternatif iyileştirmeleri görüşeceğiz. Diğer iştirak şirketlerimizde daha önce duyurduğumuz yüzde 34 zam ve ağustos-ekim aylarında ilave birer yarım maaş ikramiye formülünü yüzde 34 zam ve ağustos ayında ilave bir maaş ikramiyesi olarak revize ettik. 83 bin ailemize hayırlı olmasını diliyorum."

A101'den son dakika müjdesi! Uygun fiyatlı Oppo A16 geldi!
Son dakika! 2023 yılı ek bütçesi kabul oldu!
ABD enflasyon verisi küresel altın piyasasını sarsabilir!