Ekonomi

THY'den herkesi şaşkına çeviren karar! Yaş sınırı değişti

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, herkesi şaşkına çeviren kararı açıkladı. THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı. İşte ayrıntılar... THY, üst limit olarak 30 yaş sınırı konulan kabin memuru alımında değişiklik yapacak

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, THY'nin kabin memuru alımındaki yaş sınırında değişikliğe gidildiğini açıkladı.

THY, üst limit olarak 30 yaş sınırı konulan kabin memuru alımında değişiklik yapacak. THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, resmi LinkedIn hesabından yaptığı paylaşım ile personel alımına yönelik bilgileri de paylaştı.

Bolat, kendisine "Umarım kabin memuru alımlarında yaş sınırı batan şirketler düşünüp değerlendirilir" ifadelerini dile getiren bir kişiye "Sınırı 39 yaşına çıkarıyoruz" diye açıkladı.

KABİN MEMURLARI NE KADAR MAAŞ ALIR?

2022 yılı THY kabin memuru maaşları, kıdemlerine göre farklılık gösteriyor. Türk Hava Yolları, çalışanlarına piyasadaki en iyi maaşları vermekte. Türk Hava Yolları’nda çalışan ortalama kabin memuru maaşları, 8.000 TL ile 10.000 TL arasındadır.

Türk Hava Yolları’nda çalışan kabin memurları tecrübe kazandıkça daha fazla kazanma imkanları bulunuyor. Türk Hava Yolları, 5 yıllık ile 10 yıllık çalışanlarına ortalama olarak 10.000 TL ile 20.000 TL arası ücretler ödeniyor. Verdiği maaşlar yanında Türk Hava Yolları çalışanlarına ek ödemeler ve ikramiyeler de vermektedir.

Kabin memuru olmak isteyen adayların taşıması gereken bazı şartlar vardır. Bu şartları taşımayan adaylar kabin memuru olamazlar.

Kabin memuru; hava yollarında çalışan hostes ve hostlara genel olarak verilen isimdir. Kabin memuru olabilmek için başvuru yapan adayların bazı şartları taşıyor olmaları gerekir.

Kabin memuru olmak için aranan şartlar şu şekildedir;

THY'den 299 liraya uçak bileti! Gören duyan inanmadı, bu fiyata uçmayan kalmasın! 2 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Gençler dikkat! THY en az lise mezunu 1300 personel ve işçi alımı yapacak! İşte başvuru detayları...