Ulaşım

THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'nda özel yolcu salonu açıldı!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu: "Bildiğiniz gibi THY, yolcularının daha konforlu seyahat etmesi ve terminalleri daha rahat kullanma adına CIP salonlarının açılışına ağırlık verdi" dedi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki özel yolcu salonu “Lounge İstanbul" törenle açıldı.


Açılışta konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY'nin Sabiha Gökçen Havalimanı'nda etkinliğini arttırmak için bazı çalışmalar yaptığını söyledi.


Topçu, yolcuların konforunu üst düzeye çıkarmak için özel salonları hizmete açtıklarını dile getirerek, "Burası en son teknolojiyle donatılmış, Atatürk Havalimanı'ndaki CIP salonu konseptinde bir salon. Bildiğiniz gibi THY, yolcularının daha konforlu seyahat etmesi ve terminalleri daha rahat kullanma adına CIP salonlarının açılışına ağırlık verdi" diye konuştu.


Yurt içi ve dışında CIP yolcu salonlarını hizmete açmayı sürdüreceklerini ifade eden Topçu, şunları kaydetti:


"Gelecekte etkinliğimizin daha da artacağı Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ihtiyaç olan bu salonun, yolcularımıza büyük bir kolaylık sağlayacağını düşünüyorum. THY ile uçacak bütün yolcularımızın bu konfordan faydalanmaları ümidiyle, tüm sivil havacılığa, THY'ye ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."


Açılışa, Topçu'nun yanı sıra İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Buğday, HEAŞ Genel Müdürü Hasan Naiboğlu ile bazı davetliler katıldı. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi.


-  "Lounge İstanbul Sabiha Gökçen" - 


THY iştiraklerinden Turkish DO&CO firmasının işlettiği "Lounge İstanbul Sabiha Gökçen özel yolcu salonu", geleneksel tasarımıyla dikkat çekiyor. Mimarisinden iç tasarımına kadar tüm detaylarda azami ölçüde dikkat sarf edilerek hayata geçirildiği belirtilen CIP salonuyla THY yolcularına hizmet verecek.


Yaklaşık 800 metrekarelik alanda toplam 146 oturma kapasitesine sahip proje, diğer Lounge İstanbul konseptine uygun olarak geleneksel Türk mimarisinin vazgeçilmez unsurlarından olan 14 revaktan yapıldı.


Salonda yer alan pide bölümü, kütüphane, bilardo, çalışma bölümü, medya ekranı, mescit, bebek odası, duş ve tuvaletler yolcular için konforlu bir ortam sağlıyor. Yolcular, dünya mutfağından çeşitli lezzetlerin yanı sıra Türkiye’ye özgü tat ve lezzetleri ile de buluşacak. İkramlar arasında pide ve ızgara çeşitlerinin yanı sıra salata bölümü, baklava gibi geleneksel tatlılar ve diğer farklı lezzetleri içeren tatlı bankoları da yer alıyor.


Salonda ayrıca yolculara kablosuz Wi-Fi internet hizmeti verilecek.


Özel yolcu salonu Lounge İstanbul Sabiha Gökçen’den "bussiness" seyahat edenler ile elit plus veya elit kart sahibi yolcular yararlanacak.


AA