Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam açıklanan Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerinden Bolat, temel hedeflerinin üretim ve ticareti artırmak olduğunun altını çizerken, mal ve hizmet ihracatını artırarak cari açığı iyileştirmeyi ve ülkenin döviz rezervlerini artırmayı planladıklarını dile getirdi

Ticaret Bakanlığı görevini devralan MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam açıklanan Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerinden Bolat, temel hedeflerinin üretim ve ticareti artırmak olduğunun altını çizerken, mal ve hizmet ihracatını artırarak cari açığı iyileştirmeyi ve ülkenin döviz rezervlerini artırmayı planladıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar çok başarılı hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Ömer Bolat, bugüne kadar görev alan bütün bakanların ihracatın 20 yılda 36 milyar dolardan 255 milyar dolara yükselmesinde önemli katkıları olduğunu vurguladı. Çalışmalarında Bakanlığın tüm yönetici ve çalışanlarının fikir ile katkılarından yararlanacağını belirten Bolat, iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra esnaf odaları ve gönüllü kuruluşlar ile de birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.

CARİ AÇIĞI İYİLEŞTİRECEĞİZ

Zorlu seçim sürecinin ve seçim gerginliğinin artık geride kaldığını kaydeden Bolat, artık Türkiye Yüzyılı’nın başladığını vurguladı. Bolat, 41 yıllık iş hayatı sürecinde ekonominin birçok kuruluşunda ve reel sektörde görevler yaptığına değinerek iş dünyasını, sanayi ve ticaret kuruluşlarını ve organize sanayi bölgelerini çok iyi tanıdığını vurgulayarak, “Problemleri hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

Temel hedeflerinin, üretim ve ticareti artırmak olduğunun altını çizen Bakan Bolat, ticaretin artmasına bağlı olarak toplumdaki genel refah seviyesinin de artacağını dile getirdi. Bolat, ülkemizin mal ve hizmetler ihracatını büyüterek cari açığımızı iyileştirmeyi ve döviz rezervimizi artırmayı hedeflediklerini aktardı.

FİYAT İSTİKRARI ÖNCELİĞİMİZ

Hizmetler ihracatının da mal ihracatı kadar önemli olduğuna işaret eden Ömer Bolat, dünyayı yaklaşık 2,5 yıl etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle ticaret piyasasında yaşanan olumsuz etkileri ve aşırı fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacaklarının altını çizdi.

Bolat, halkın satın alma gücünün korunması için enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan düşüşü hükümet olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamanın öncelikleri olacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan görevi Bolat’a devreden Mehmet Muş da yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca önemli yapısal değişiklikler yapıldığını belirterek Bolat’ın kendilerinden aldığı bayrağı daha iyi seviyelere çıkaracağından emin olduğunu ifade etti.