Kim Kimdir?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? İşte Bakan Ömer Bolat'ın hayatı ve biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi akşamı yeni kabineyi açıkladı. Ticaret Bakanı görevine ise Ömer Bolat'ı atadı. Peki, Öner Bolat kimdir? İşte tüm detaylar...Ticaret Bakanı olarak ise Ömer Bolat görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran Cumartesi günü yeni kabineyi duyurdu. Ticaret Bakanı olarak ise Ömer Bolat görevlendirildi. Ömer Bolat'ın hayatı ve öz geçmişi, eğitim hayatı ve biyografisi merak konusu oldu. 

Yeni Kabine listesi kamuoyunda en çok merak edilen konular arasında ilk sıraya yerleşti. Ömer Bolat da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bakanlar listesinde bulunuyor. Vatandaşlar, "Yeni Ticaret Bakanı kim oldu?" sorusuna yanıt aramaya başladı. 

Peki, Ticaret Bakanı Ömer Bolat kimdir? Ömer Bolat aslen nereli, kaç yaşında, hangi okuldan mezun oldu? İşte tüm merak edilenler...

TİCARET BAKANI ÖMER BOLAT KİMDİR? 

NTV'deki detaylara göre, Ömer Bolat, 30 Ağustos 1963 tarihinde İstanbul'da doğdu, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul ilinde tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ekonomik İlişkiler Bölümü'nden 1984'te mezun olan Bolat, yüksek lisans eğitimini Avrupa entegrasyonu bölümünde Hollanda-Amsterdam Üniversitesi Avrupa Enstitüsü'nde tamamladı. 

Öte yandan Bakan Bolat, Almanya-Kiel Üniversitesi Dünya Ekonomisi Enstitüsü'nün yüksek lisans düzeyindeki Uluslararası Ekonomi ve İşletme Programı'ndan mezun oldu.

Bolat, Marmara Üniversitesi Avrupa Topluluğu Enstitüsü'nden "Avrupa Para Sistemi" konulu tezi ile doktora diplomasını aldı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği alanında "profesör" unvanını kazandı.

İktisadi Kalkınma Vakfında (İKV) 1981-1993 senelerinde uzman-araştırmacı olarak çalışan Bolat, 1993'te Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Sekreterliği görevini üstlendi. Bolat, MÜSİAD'da 4 sene Genel Başkan Yardımcısı ve 4 sene de Genel Başkan olarak görev yaptı.

Bolat, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yaparken, Albayrak Holding'de de üst yönetici olarak çalışma hayatını sürdürdü.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'de Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de gerçekleştiren Bolat, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğini de sürdürdü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar kimdir?  Alparslan Bayraktar kimin oğlu, nereli, ne iş yapar? 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır kimdir? Mehmet Fatih Kacır nereden mezun?