19 / 07 / 2024

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada piyasa bozucu eylemlerle çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını duyurdu.




Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada piyasa bozucu eylemlerle çeşitli sektörlerde fahiş fiyat artışına yönelik denetimlerinde bugüne kadar toplam 889 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını belirtti.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlık olarak adil ve rekabetçi bir iç piyasa ile istikrarlı bir iç ticaret ortamı tesis etmekle beraber tüketici mağduriyetlerini ortadan kaldırmak amacıyla başta gıda ve temel ihtiyaç malzemeleri olmak üzere çeşitli sektörlerde yoğun denetim faaliyetleri yürütüldüğü kaydedildi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre bu kapsamda, motorlu kara taşıtları piyasasındaki arz ve talep dengesizlikleri sonucu 2. el otomobil satışlarında yaşanan fiyat artışlarıyla stokçuluk ve sıfır taşıta erişim sıkıntılarını ortadan kaldırmak için alınan makroekonomik tedbirlerin yanında ihtiyaç duyulan düzenlemelerin Bakanlık tarafından gecikmeksizin hayata geçirildiği kaydedildi.

Motorlu kara taşıtları piyasasında ortaya çıkmış olan aşırı ve adil olmayan fiyat artışlarının ve stokçuluğun önüne geçilmesini temin etmek üzere "6 ay-6 bin kilometre" düzenlemesi şeklinde bilinen pazarlama ve satış kısıtlaması kapsamında bugüne kadar yaklaşık 52 milyon Türk lirasıson 1 senede otomobil yetkili bayisi ile oto galerilere yaklaşık 17 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığı kaydedildi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Otomotiv ve emlak denetimlerinde 889 milyon TL ceza kesildi!

Yapılan açıklamada, motosikletlerin de aynı düzenlemelerin kapsamına alındığı belirtildi.

Paylaşılan bilgilere göre 2. el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilmiş olan  güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına kısıtlama getirildiği hatırlatılan açıklamada, "Söz konusu düzenlemeye aykırı hareket edenlere Ticaret Bakanlığı tarafından son 1 senede  yaklaşık 90 milyon lira idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, emlak sektöründe gerçekleştirilmeye çalışılan bilinçli fiyat artışlarını engellemek amacıyla emlak sektörüne 121 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Konut ilan fiyatlarında fahiş artışlar gerçekleştirerek, piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketici mağduriyetine neden olan emlak işletmelerine son 1 yıl içinde yaklaşık 89 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığı kaydedilen açıklamada, söz konusu bu denetim çalışmalarına ek olarak bakanlıkça otomotiv, emlak ve kuyum sektörlerinde yetki belgesi almaksızın faaliyette bulunduğu tespit edilmiş olan işletmelere uygulama başladığı an itibarıyla yaklaşık 75 milyon lira, son 1 yılda ise yaklaşık 72 milyon Türk Lirası idari para cezası kesildiği belirtildi.

 

Belediyeler, Antalya ve Kütahya’da 28 adet dükkanı satışa çıkardı

YeniA Beylerbeyi satışta! Yeni proje! 

Fiat Egea Cross'ta Temmuz 2024'e özel indirim fırsatı!


Geri Dön