Ekonomi

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Bayram alışverişinde fahiş fiyatla mücadele sürecek!

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Türkiye genelindeki denetimlerini sürdürürken şikayetleri de mercek altına aldı.Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'de ortak sevincin, milli ve manevi değerlerin, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı bayram dönemlerinde de yurttaşların huzuru ve refahı için çalışmalara hız kesmeden devam edildiği kaydedildi

Ticaret Bakanlığı, Kurban Bayramı alışverişlerinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması amacıyla Türkiye genelindeki denetimlerini sürdürürken şikayetleri de mercek altına aldı.

Konuya ilişkin bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'de ortak sevincin, milli ve manevi değerlerin, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en üst düzeyde yaşandığı bayram dönemlerinde de yurttaşların huzuru ve refahı için çalışmalara hız kesmeden devam edildiği kaydedildi.

Açıklamada, bayram dönemlerinin, ülke ekonomisine, satışlar ve artan üretim alanında büyük bir hareketlilik yaşandığına ve ekonominin canlanmasına, büyümesine katkı yaptığına vurgu yapıldı.

Bakanlık, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yapılan alışverişler de kurbanlık, ulaşım, kıyafet, gıda, konaklama, turizm, gastronomi gibi geniş sektör yelpazesiyle üretici, tedarikçi ve tüketici üçgeninde ekonomiye büyük bir katma değer sağlandığına dikkat çekti.

Söz konusu bu ekonomik faaliyetler gerçekleştirilirken, özellikle vatandaşların tarafından ihtiyaçların belirlenerek alışveriş yapılması, farklı markalar ve ebatlardaki ürünlerde kıyaslamaya da imkan sunan birim fiyatların etiketlerde olup olmadığına bakılması, öte yandan etiket fiyatı ile kasa fiyatlarının aynı olup olmadığına dikkat edilmesi tüketici hak ve menfaatleri açısından önem arz edileceği değerlendirmesi yapıldı.

FAHİŞ FİYATLARLA MÜCEDELE DEVAM EDECEK!

Açıklamada, bakanlığın vatandaşların taleplerini artırdığı bayram öncesi dönemde de tüm sektörler kapsamında fahiş fiyat artışları ile mücadelesini kararlılıkla devam edileceği vurgusu yapıldı.

Bakanlık, "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasına izin vermemek adına Bakanlığımız denetim birimleri 81 ilimizde denetimlerini aralıksız sürdürmeye devam edecek ve Bakanlığımıza ulaşan şikayetler yakinen takip edilecektir" diye belirtti.

Öte yandan öncelikli amacın, tüm vatandaşların haklarını ve refahını korumak olduğu belirtildi. Bu nedenle piyasada arz ve talep dengesini bozucu faaliyetlere karşı mücadelenin ve takibin daima titizlikle süreceği kaydedildi. 

Son olarak, "Bu doğrultuda, halkımızın mağduriyetine neden olan kişilere ilişkin her türlü idari yaptırım kararlılıkla uygulanacaktır." diye ifade edildi.

Asgari ücrette zam tarihi resmen netleşti! Milyonlarca çalışana son dakika müjdesi! Hemen bakın! 

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

TOKİ'den İstanbul'da dev adım! 648 konutluk yeni proje resmen başlıyor!