Ekonomi

Ticaret Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvurular nasıl yapılacak?

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan ilana göre sınavla toplamda 80 personel alımı yapılacağı açıklandı. Ticaret uzman yardımcısı alımlarına başvuruların nasıl yapılacağı ise araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar... İlana göre, Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından giriş sınavı ile merkez kadrolarına toplamda 80 ticaret uzman yardımcısı alınacak

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda sınavla ticaret uzman yardımcısı alınacağı açıklandı. İlana göre, Ticaret Bakanlığında Genel İdare Hizmetleri Sınıfından giriş sınavı ile merkez kadrolarına toplamda 80 ticaret uzman yardımcısı alınacak. 

Yayınlanan ilan kapsamında; öğrenim dalı, bilgisayar mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, İktisat, Hukuk, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, İşletme, Maliye,  İstatistik, Uluslararası Ticaret ve Lojistik olanlar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Peki başvurular nasıl yapılacak?

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

İlana başvurular dijital ortamda alınacak olup başvuru tarihleri ayrıca açıklanacak. Sınava katılmak isteyen adaylar, e-devlet (Ticaret Bakanlığı / Kariyer kapısı) ve Kariyer Kapısı  https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden başvurularını tamamlayabilecekler. 

Posta ile veya diğer şekillerde yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek. Adaylar söz konusu bölümlerden yalnızca birisi için başvuru yapma hakkına sahipler. Yazılı sınav 2022 yılı içerisinde Ankara’da gerçekleştirilecek. 

Sözlü sınav Ankara'da yapılacak olup sözlü sınavın tarihi ve yeri, yazılı sınav sonucu ile birlikte Bakanlığın kurumsal internet sitesinden (www.ticaret.gov.tr) ilan edilecek.


Sivil Havacılık bünyesine personel alınacak! 17 bin TL maaş verilecek!

Nisan ayı personel alım ilanları yayınlandı! İŞKUR üzerinden 95 bin 984 personel alınacak!

Bekçi alımı 2022 başvurusu ne zaman? Bekçilik başvuru şartları nedir?