28 / 04 / 2024

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı'ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Bakanlık 16 beton ve çimento üreticisi firmaya, fahiş fiyat uygulamaları sebebiyle 33 milyon 791 bin lira ceza kesildiğini açıkladı.



Ticaret Bakanlığı, stokçuluk ve fahiş fiyatla mücadele kapsamında 36 işletmeye 105 milyon TL'den fazla ceza verildiğini açıkladı.

Otomobil stokçularıyla ilgili de bilgileri yayımlayan Bakanlık, 20 işletmeye 71 milyon 337 bin 600 TL ceza kesti.

TRT'nin haberine göre, ayrıca 16 beton ve çimento üreticisi firmaya da 33 milyon 791 bin TL ceza verildi.

HAZIR BETONCULARDAN YÜZDE 5 İNDİRİM KAMPANYASI

Öte yandan dün Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye genelinde THBB üyesi firmalar, hazır beton satış fiyatına yüzde 5 indirim yaparak kampanyaya katkı sağlayacaklarını söyledi.

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış fiyatında yüzde 5 indirim uygulayacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın yaptığı "indirim çağrısına" zincir marketlerden perakendecilere, ticaret ve sanayi odalarından farklı sektörlere kadar destek giderek artıyor.

 Ticaret Bakanlığı ndan 16 beton ve çimento firmasına 33,7 milyon lira ceza!

Bakan Bolat'ın 5 Ekim tarihinde Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası beklediklerini açıklamasından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da 9 Ekim'deki kabine toplantısının ardından zincir marketler başta olmak üzere tüm işletmeleri ve esnafı yapacakları indirimlerle enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadeleye destek verme çağrısı yapmıştı.

Söz konusu çağrılardan sonra iş dünyasından kampanyaya katılım hızla arttı. İndirim kampanyalarına destek veren son sektör de betoncular oldu.

Konuya dair THBB'den yapılan açıklamada görüşleri yer alan Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, kısa süre önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve yardımcıları ile yönetim kurulu olarak bir araya geldiklerini anımsattı.

Enflasyonla mücadele kapsamında başlatılan kampanyayı desteklediklerini söyleyen Işık, Türkiye ekonomisini lokomotifi inşaat sektörünün en temel kolu olan hazır beton sektörünün temsilcisi olarak hükümetin 'Cumhuriyetimizin 100. yılında halkımızın ve devletimizin yanındayız' başlıklı fiyat indirme kampanyasını desteklediklerini belirtti.

Işık, "Aldığımız son karar kapsamında, ülke çapında THBB üyesi firmalar, hazır beton satış fiyatına yüzde 5 indirim yaparak kampanyaya katkı sağlayacak. Ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." diye ifade etti.

Panora GYO,  Ankara  Çankaya'daki arsayı ÖİB'den 740 milyon TL'ye aldı!

TOKİ'den Gaziosmanpaşa'ya 665 konutluk yeni proje müjdesi! İhalesi yarın!

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı


Geri Dön