27 / 09 / 2024

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Ticari gayrimenkul yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışlarının satışları hızlandırdığını söyledi.




Ülkemizde özellikle mega kent İstanbul gibi büyük kentlerde ticari gayrimenkul talebi sürekli olarak artış gösteriyor. Gelişen iş merkezleri, ofis alanlarına olan talebi giderek daha da artırırken, perakende ve ticaret sektörleri de yeni yatırımlar çekmeyi sürdürüyor. Bilgiçler Yapı, sürekli olarak artış gösteren talebe AKTİM serisi projeleriyle cevap veriyor. 

Bilgiçler Yapı, Bayrampaşa’da hayata geçirdiği AKTİM Çarşı & Ofis projesiyle, 338 ünite ticari alanı yatırımcıların kullanımına sunuyor. İstanbul Bayrampaşa'da 130 milyon dolarlık yatırımla, 95 bin metrekarelik alanda yükselen AKTİM Çarşı -  Ofis projesi bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlıyor. Söz konusu proje, modern ticaret ve iş alanları ile bölgenin ekonomik potansiyelini artırmayı hedefliyor. Önümüzdeki yılın Eylül ayında teslimlere hazırlanan proje, özellikle iş dünyasının modern ofis ve ticaret merkezlerine olan talebini karşılamak için tasarlandı.

Ekonomim’de yer alan habere göre küresel gayrimenkul piyasasında sürdürülebilirlik giderek daha da büyük bir rol oynuyor. Özellikle enerji verimliliği sağlayan, ticaretin hızlanmasını kolaylaştıran çözümlere sahip olan bu binalar, hem yatırımcılar hem de kiracılar için oldukça cazip hale geliyor. Bilgiçler Yapı, projelerinde enerji tasarrufu sağlayan teknolojilere ve çevre dostu inşaat çözümlerine yer vererek söz konusu bu trende uyum sağlıyor. Bu da sürdürülebilirliğe önem veren yatırımcılar için söz konusu şirketi cazip bir seçenek haline getiriyor. Bilgiçler Yapı, projelerinde dijitalleşmeyi ve yeni nesil teknolojileri aktif bir biçimde kullanıyor. Özellikle ticari projelerinde sunmuş olduğu gelişmiş güvenlik sistemleri, otomatik enerji yönetimi ve akıllı altyapılar, işletmelerin daha verimli çalışmasına olanak tanıyor. Söz konusu bu dijital çözümler, yalnızca yerli değil, aynı zamanda yabancı yatırımcılar için de büyük bir çekim gücü oluşturuyor. Dijitalleşme trendine uyum sağlayan projeler, özellikle yeni nesil ticaret ve iş dünyasının taleplerini karşılamada ön plana çıkıyor.

Ticari gayrimenkullerdeki kira geliri artışı, satışları hızlandırdı!

Bayrampaşa’da hayata geçirilen AKTİM Çarşı - Ofis projesi yatırımcısına modüler yapısıyla, her ihtiyaca çözüm üretilecek biçimde tasarlandı. Proje kapsamında ofisler ve müstakil cadde mağazaları bulunurken, Osmanlı mimarisinin esintileriyle tasarlanan yapılar tamamen yatay mimari olarak planlandı. Ayrıca, "Ticaret Mahallesi" ismi verilen, cadde konseptli müstakil dükkanlar da projede bulunuyor.


GAYRİMENKUL ALIRKEN KONUMA DİKKAT

Yaptığı açıklamada ticari gayrimenkul alırken dikkat edilmesi gerekenlere değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, “Özellikle gayrimenkul yatırımlarında yatırım potansiyeline oldukça dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca yatırım yaparken söz konusu projelerin konumları en kritik faktörlerin başında geliyor” dedi. Açıklamasında bugüne kadar inşa ettikleri AKTİM projelerinin stratejik konumlarına dikkat çeken Bilgiç, “Biz projelerimizi mega kent İstanbul’un gelişen bölgelerinde gerçekleştirdik. AKTİM Çarşı - Ofis projemiz de merkezi ve ulaşım ağlarına en yakın konumda Bayrampaşa’da yükseliyor. Projemiz, İstanbul’un ticaret merkezine yakınlığı ile hem yerel hem de uluslararası yatırımcılar için ideal bir seçenek şeklinde görülüyor. Bu projelerin hızlı bir şekilde değer kazanması, yatırım geri dönüş oranlarını artırarak potansiyel yatırımcıların ilgisini çekiyor” diye konuştu.

KİRA GELİRİ ARTIŞLARI SATIŞI HIZLANDIRDI

Açıklamasında ticari gayrimenkul yatırımlarında kira geliri potansiyellerinin yatırımcıların kararlarını çok büyük ölçüde etkilediğini belirten Ali Emre Bilgiç, “Bilgiçler Yapı’nın projeleri, yatırımcılara düzenli ve yüksek kira geliri sağlama potansiyeli de sunuyor. Özellikle AKTİM projelerinde ticari alanların kısa zamanda kiralanması ve işletilmesi, yatırımcılar açısından hızlı bir geri dönüş sağlıyor. Yaşanan bu durum da projelerin finansal açıdan cazip hale gelmesine katkı sağlıyor. Bilgiçler Yapı, küresel ve yerel gayrimenkul trendlerine uyum sağlayarak olan yatırımcılar için de oldukça önemli fırsatlar yaratıyor.”

Yaptığı açıklamada ayrıca sStratejik konumlamanın kurumsal markaların dikkatini çektiğine de değinen Bilgiç, “Merkezi lokasyonlarda hayata geçirilen projeler yüksek kira geliri potansiyeliyle, yerli yabancı yatırımcıların daha çok ilgisini çekiyor” ifadelerini kullandı.

Tahliye davası açmak isteyen ev sahipleri için çok önemli uyarı!

Kiracılar dikkat! Tahliye talepli icra takibinde kira akdi sona erer mi?

Belediyeler iki şehirde arsa ve iş yeri satıyor! Taksitle gayrimenkul sahibi olma fırsatı!


Geri Dön