Sektörel

Ticari kredilerle konut kredileri arasındaki fark kalkmalı!

Fertaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, konut kredisindeki kolaylığın, ticari alana yatırım yapmak isteyenler içinde uygulanması gerektiği dile getirdi.

 

Fertaş A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım, konut kredisi için başvuran vatandaşlara sağlanan kolaylıkların, ticari alana yatırım yapmak isteyenler içinde uygulanması gerektiğinin altını çizdi.  Yıldırım, "Ev alıp, ofis olarak kullanılmak istendiğinde konut olarak kullanılacak dairenin kredisini rahat imkanlarla alabilirken; ofis için alınacak olan kredide kolaylıklar sağlanmıyor. "dedi.

 

 

Ülkedeki ofis ihtiyacına dikkat çeken Yıldırım, "Şu anda ofislere daha çok ihtiyaç var ve ülke adına da teknolojiye daha fazla yönelip üretimlerin artması gerektiğini savunduğumuz için ticari kredi oranlarının daha düşük olması gerektiğini sektör olarak savunuyoruz. Ticari kredilerle konut kredileri arasındaki fark ortadan kalkarsa yeni işyerlerinin açılması ve ülkenin üretim imkânları daha yüksek olacaktır"

 

Kredi süreleri uzatılarak  girişimciyi teşvik etmek gerekiyor

 

Zafer Yıldırım "Aynı zamanda yeni mezun olan genç girişimciler için de imkân tanınmış olacaktır. Genç bir ülke olduğumuz ve üretim adına yapılan çalışmalar son dönemlerde arttığı için kredi süreleri uzatılarak da girişimciyi teşvik etmek gerekiyor” diye konuştu.

 

Maliyetten hiç bir şekilde kaçmadık

Ankara’nın yükselenYıldırım Kule projesinin detaylarını anlatan Yıldırım Grup İcra Kurulu Başkanı Zafer Yıldırım "Maliyetten hiç bir şekilde kaçmadan deprem yönetmeliğinin çok daha üstünde ekstra kuvvetli bir üretim gerçekleştirdik. Bunun üzerine kurguladığımız her şeyde örneğin; elektrik, mekanik, tesisat alt yapısını önceden programlayıp, projelendirdik ve son olarak projeleri örtüştürdük" dedi