29 / 04 / 2024

Timsah Arena Stadı tamamlanma aşamasına geldi!

Timsah Arena Stadı tamamlanma aşamasına geldi!

Timsah Arena´yı tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk sporuna sağladığı katkılar nedeniyle Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) tarafından ´Fair Play´ ödülüne layık görüldü



Bursa´yı 4 yılda 102 spor tesisiyle buluşturan ve kentin prestij yatırımlarından Timsah Arena´yı tamamlanma aşamasına getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk sporuna sağladığı katkılar nedeniyle Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) tarafından ´Fair Play´ ödülüne layık görüldü.


Başkan Altepe´ye ödülü, Timsah Arena´da düzenlenen törenle ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Yüksel Baysal tarafından takdim edildi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´da herkesin yürüyüş mesafesinde spor yapmasını sağlamaya çalıştıklarını, 4 yılda 102 spor tesisini hizmete alarak bu hedefe ulaşıldığını söyledi. Gerçekleştirdikleri yatırımların karşılığını aldıklarını, Bursa´nın sporcu sayısında İstanbul´un ardından ikinci konuma yükseldiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Sağlıklı kafa sağlıklı bünyede bulunur. O yüzden kentin her bir yanına spor tesisi yapmaya çalışıyor, halkımızı 7´den 70´e spor yapmaya teşvik ediyoruz. Bursa´da 2009 yılına kadar sadece 19 spor tesisi yapılırken, son 4 yılda 102 spor tesisini halkımızın kullanımına sunduk. Spor salonları ve tesisleşmeyle attığımız bu adımları, sporun diğer branşlarını da içine alacak şekilde genişletecek ve halkımızın spora yatkınlığını daha da artıracağız" dedi. Başkan Altepe, ASGD´nin verdiği ödül nedeniyle başta dernek yönetimi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.


ASGD Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, fair play ödülünü ASGD´nin 20. kuruluş yılı anısı nedeniyle verdiklerini ifade etti. Fair Play´in sporda kardeşlik, barış, dostluk ve centilmenliğin göstergesi olduğunu, ASGD Seçici Kurulu´nun bu yıl ödül için Başkan Altepe´yi uygun gördüğünü belirten Erdoğan, "Büyükşehir belediye başkanımız, sportif etkinlikler ve özellikle de spor tesislerinin yapımı konusunda gösterdiği gayretler, yaptığı yatırımlar nedeniyle böyle bir ödüle layık görüldü. ASGD genel başkanı olarak ödülü kendilerine takdim etmekten onur duyuyorum" diye konuştu.


Anadolu gazetecileri İpekböceği´ni inceledi 

Büyükşehir Belediyesi´nin ev sahipliğinde düzenlenen ´Anadolu Medya Buluşması´ için Bursa´ya gelen Türkiye´nin çeşitli kentlerinden gazeteciler, yine Büyükşehir Belediyesi´nin öncülüğünde özel bir firma tarafından üretilen ve ´Türkiye´nin yüzde 100 yerli ilk tramvayı´ özelliğini kazanan ´İpekböceği´ni inceledi. Belediyeye ait ulaşım şirketi BURULAŞ´ın test raylarında bir araya gelen 72 ilden 100´e yakın basın mensubu, kısa bir seyahat etme imkanına kavuştukları İpekböceği´ne hayran kaldı.


İpekböceği´nin serüveni hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 2.5 yıllık süreçte üretilen prototip aracın Avrupa´daki tüm testlerden başarıyla geçtiğini ve tüm sertifikaları aldığını hatırlattı. İpekböceği´yle birlikte Türkiye´nin dünyada tramvay üreten 6. ülke konumuna geldiğini, firmanın da 7. firma olduğunu kaydeden Başkan Altepe, "Üretilen araçlar aynı zamanda Berlin´de ya da Paris´te kullanılabilecek. Bursalılar olarak bizler bu araçları inşallah haziran ayı itibariyle kullanmaya başlayacağız. Şu anda şehir içi tramvay hattı çalışmalarımız devam ediyor. 1 ay sonra inşaat bitiyor, 2 ay içinde de sistem kuruluyor" şeklinde konuştu.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ


Geri Dön