Timsah Arena'da uygulanacak akıllı projeyle yağmur suyu bile boşa gitmeyecek!
Tamamlandığında Türkiye'de bir ilklere imza atacak olan Timsah Arena'da çevreye duyarlı ve tasarruf sağlayıcı özellikleriyle de kendisinden bahsettirecek. Mesela çatıda biriken sularla bile boşa gitmeyecek çimleri sulama da kullanılacak...
Tamamlandığında Türkiye'de bir ilklere imza atacak olan Timsah Arena'da çevreye duyarlı ve tasarruf sağlayıcı özellikleriyle de kendisinden bahsettirecek. Mesela çatıda biriken sularla bile boşa gitmeyecek çimleri sulama da kullanılacak.
Projenin Çatı ve giydirme cephe işlerini yapan firma Kazova İnşaat A.ş. Yönetim Kurulu Eş Başkanı Yüksek Mimar Ali Fuat Türkmen, doğudan batıya kuzeyden güneye esen rüzgarlar nedeniyle çatıyı bitirme süresinin 5 ayı geçebileceğini belirtirken, bunun nedenini ise 10 kilometre hızı aşan rüzgarda çalışamamalarına bağlıyor.
AKILLI STATTA TASARRUFLU UYGULAMA
Ali Fuat Türkmen, Bursa'daki stadın çevreci özelliklerini anlatırken Türkiye'de ilk kez Timsah Arena'da uygulanacak akıllı projeyle yağmur suyu bile boşa gitmeyecek... Stadın yağış alan bölgede olması nedeniyle çatıda kurulan sistemle yağmur suları yer altındaki depoya aktarılacak ve burada biriken sular çimleri sulamada kullanıacak...
Ali Fuat Türkmen Stadın mimari özelliklerini sayarken Timsah Arena'nın 24 saat yaşanılan bir mekan olacağını belirtirken, "Diğer statlar mesela Galatasaray'ın TT Arena'sı bile 15 günde bir maçta kullanıyor. Ama burası ofisler, yaşam alanları, sosyal donatılar birlikte Bursalıların faydasına sunulacak" dedi.
Bursa Kent