Sektörel

Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı!

Büyükşehirlerdeki konut maliyetlerinin artmasıyla beraber gayrimenkul yatırımcıları da rotasını Tiny House’lara çevirdi. Tiny House’lara talep yüzde 80 arttı...Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nisan ayında yayımlamış olduğu son veriler, konut fiyat endeksinin bir önceki senenin aynı dönemine göre reel bazda yüzde 53 arttığına işaret ediyor

Son dönemlerde Türkiye'deki konut fiyatlarının hızla artmasıyla beraber satışlar da düşmeye başladı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylar göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın nisan ayında yayımlamış olduğu son veriler, konut fiyat endeksinin bir önceki senenin aynı dönemine göre reel bazda yüzde 53 arttığına işaret ediyor. 

Verilen detaylar göre buna bağlı şekilde Türkiye İstatistik Kurumu’nun bu yılın Haziran ayına ilişkin açıklamış olduğu istatistikler de konut satışının 2023 yılında ilk 7 ayında geçen seneye kıyasla yüzde 22,1 azaldığını ortaya çıkarıyor. Beyaz Group İnşaat ve Atlas Gayrimenkul ise tiny house yaşam köyü projeleri Bahçeköy Plus (Bahçeköy Akmeşe) ile gayrimenkul yatırımcılarına alternatif çözümler sunuyor. Paylaşılan detaylar göre, vatandaşlar, uygun fiyatlara satın aldıkları arsaların üzerine yerleştirebilecekleri ruhsatlı ve plakalı tiny house’lar ile hem doğayla iç içe yaşayabiliyor hem de yatırımlarından daha fazla kâr elde ediyor.

“Tiny house’lara talep yaklaşık yüzde 80 arttı”

Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Tiny House’ların son dönemlerde konut fiyatlarının yükselmesiyle beraber yatırımcıların gözdesi olduğunu ve taleplerin geçen seneden bu yana yüzde 75 ila yüzde 80 artış gösterdiğini söyledi. 

Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan açıklamasında "Çünkü bu konutlar, uygun fiyatlı olmasının dışında arsaları da diğerlerine kıyasla daha hızlı şekilde değerleniyor. Tekerlekli ve çelik konstrüksiyonlu materyallerle yapıldığı için depreme dayanıklı yapısıyla da ön plana çıkıyor. Kullanıcılara hem güvenli yaşam alanı fırsatı sunuyor hem de doğayla iç içe olmalarını mümkün kılıyor.” dedi.

Yaptığı açıklamada Tiny House’ların turistik bölgelerde de yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Beyaz Grup İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Aslan Özkan, “Birçok vatandaş sadece dönemsel değil, zamanının çoğunu bu konutlarda ikamet ederek geçiriyor. Böylelikle bütçelerini de daha stratejik bir biçimde yönetebiliyor. Biz de Atlas Gayrimenkul ile beraber 15 yıllık deneyimimizden yola çıkarak imza attığımız alt yapı ve üst yapı olanaklarına sahip, site konseptindeki doğayla bütünleşmiş olan tiny house köylerimizle gürültü kirliliğinden uzak, güvenli, organik bir yaşam sunuyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz”

Geliştirdikleri projelerle beraber yatırımcıların yüksek oranda kâr elde etmelerini sağladıklarını ve kalıcı bir yatırımcı ağı oluşturduklarını kaydeden Atlas Gayrimenkul Sahibi Hüseyin Ergüner de projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Projemiz, 7/24 güvenlik, otopark, elektrik ve su altyapısı, bahçelerin ahşap çitlerle birbirinden ayrılması gibi özellikler sunuyor. Diğer bir taraftan bisiklet ve yürüyüş parkurları gibi hem çocuklar hem de yetişkinler için sosyalleşebilecekleri alanlar da içeriyor. Böylelikle vatandaşların hayal ettiği yaşam alanını projemizle gerçeğe dönüştürerek ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Yatırımcıların beklentilerini detaylı bir biçimde analiz ediyor, tüm proje fikirlerimizi en uygun ve stratejik lokasyonlarda hayata geçiriyoruz. Biz Beyaz Grup İnşaat ile beraber kusursuz müşteri deneyimi yaratmayı ilke ediniyoruz. Şimdi hedefimizde bu konforlu deneyimi daha çok yatırımcıya ulaştırmak bulunuyor. Gelecek dönemde çevre duyarlı projeler üretmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İdatiny Geyikli'de 450 bin TL'ye Tiny House arazisi! Ağustos'ta teslim!

Pandemi tatil alışkanlıklarını da değiştirdi! Bayramda Tıny House’lara olan talep patladı!

Tiny house fiyatı ne kadar? Tiny house nedir?