17 / 06 / 2024

Tiryakiler şžirketler Grubu, Ar-Ge merkezi kuruyor!

Tiryakiler şžirketler Grubu, Ar-Ge merkezi kuruyor!

Tiryakiler şžirketler Grubu, Manisa'daki tesislerinde 50 mühendis istihdam ederek devreye sokacağı araştırma-geliştirme merkezini 2011'de faaliyete geçirecek



Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) Meclis Başkanlığı görevini de yapan otomotiv yan sanayinin Türkiye'de güçlü oyuncuları arasında yer alan Tiryakiler şžirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tiryaki, Türkiye'ye bir Ar-Ge merkezi daha kazandıracak. Tiryaki, 'Manisa'daki tesislerimizde 50 mühendis istihdam ederek araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezi kuracağız. Merkez, 2011'in ilk yarısında hizmet vermeye başlayacak.

TEşžVİK PAKETİ
Türkiye'de otomotiv sanayinde 24'üncü Ar-Ge merkezini kuracaklarını dile getiren Tiryaki, bu merkezde hafif ticari ve ticari araçlar için kardan mili (motorun hareketini tekerleklere aktaran mekanik parça) konusunda dünyanın sayılı test merkezleri arasında yerlerini alacaklarını söyledi. Dünyada otomotiv ve yan sanayi üretiminin Brezilya, Rusya, Hindistan ve çin gibi ülkelerde ağırlık kazanmaya başladığına işaret eden Tiryaki, Türk otomotiv yan sanayinin dizayn, test ve araştırma geliştirme konusuna odaklanması gerektiğine işaret etti.

Türk otomotiv yan sanayinin üretim konusunda dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığını ancak bundan sonra dizayn ve tasarımda fark yaratacak işlere imza atması gerektiğini vurgulayan Tiryaki, bunun da yolunun Ar-Ge yatırımlarına ağırlık vermekten geçtiğini kaydetti. Ar-Ge merkezinin yatırım maliyeti hakkında henüz bir öngörüleri olmadığının altını çizen Tiryaki, 'Hükümet daha önce çıkardığı teşvik paketinde Ar-Ge merkezi kurmak isteyen firmalar için 50 mühendis şartı getirdi. Bunu yerine getiren firmalara devlet belirli teşvikler sağlıyor. Biz de bu teşviklerden yararlanmak için müraacat ettik. Daha önce sektörümüzde birçok farklı konuda Ar-Ge merkezi kuruldu. Bundan sonra fark yaratmamız gerekiyor. Bu farkı da Ar-Ge merkezleri ile yaratacağız. Türkiye yetişmiş insan gücü ile bu sektörde dünyada adını daha da duyuracaktır' diye konuştu.
Yeni Asır/Murat şžAHİN


Geri Dön