Kent Haberleri

TİSK'ten son dakika açıklaması! Asgari ücret bayramdan önce belli olmalı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret ile ilgili pazarlık süreci yarın start alıyor. TİSK Başkanı Akkol konuya ilişkin açıklama yaparak bayramdan öncesini işaret etti. İşte asgari ücret zammında son dakika gelişmesi...İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme yaptı

Asgari ücrete yapılacak ara zam gündemde yer almaya devam ederken görüşmeler yarın başlayacak. İşveren tarafını temsil eden Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile görüşme yaptı.

Görüşmenin ardından Akkol, "Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır." diye kaydetti. Akkol, işveren desteğinin sürdürülmesi talebini de bakana ilettiklerini belirtti. Öte yandan  Akkol, 'asgari ücretin 500 dolar seviyesinde olacağı beklentisiyle' ilgili ise "Biz Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, başka para birimleriyle belirlenmiyor" açıklamasında bulundu.

İşte TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'un konuya ilişkin değerlendirmeleri...

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücretla ilgili pazarlık süreci yarın başlayacak. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bugün görüşme yaptı. Görüşmeden sonra konuyla ilgili açıklama yapan Akkol, asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklentinun olduğunu ve yarınki komisyon çalışmalarını beklediklerini kaydederek, "Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır" diye ifade etti.

" ASGARİ ÜCRETTE ARA ZAM KONUSUNDA MUTABIKIZ"

NTV'de yer alan detaylara göre, enflasyon düşüş trendinde, ara dönem artış yapılmasında mutabık olduklarına dikkat çeken Akkol, "İstihdamı da aksatmayacak, dengeli, sürdürülebilir, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım" diye belirtti.

2023 ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 TL, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak hesaplara yatırılıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11.759 Türk Lirası, Bunun 10 bin 8 Türk Lirası brüt asgari ücret, bin 551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 TL 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

VERGİ MUAFİYETİ DEVAM EDECEK Mİ?

Ücretlerin asgari ücret kadar kısmından vergi alınmadığına dikkat çeken Akkol, bu uygulamanın da güncellenerek sürdürülmesini istediklerini aktardı.

İŞVEREN DESTEĞİ DEVAM EDECEK Mİ?

İşveren desteğine ilişkin olarakta açıklamalar yapan Akkol, işveren desteğinin artırılarak devam etmesi talebini bakana ilettiklerini söyleyerek, "Devletin böyle bir desteği artırarak vermesi önemli." diye ifade etti.

İLK TOPLANTI YARIN GERÇEKLEŞECEK!

Yeni asgari ücret zammıyla ilgili süreç yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla start alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK heyeti katılım gösterecek. Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetin de ise Akansel Koç başkanlık yapacak.

Basına kapalı gerçekleştirilmesi beklenen toplantıda, taraflar görüşlerini ifade edecek ve güncel ekonomik verileri baz alınacak.

Dolar yerinde durmuyor! Mert Başaran 10 gün sonra doların geleceği rakamı açıkladı! Şu anki fiyatlar gerçek değil...

İnşaat malzemeleri ihracatı Nisan'da 2,19 milyar dolar oldu: 1 yılda yüzde 32,2 geriledi!