Kent Haberleri

TL karşısında kükreyen dolarda kritik hafta! Asıl bomba Ekim'de patlayacak!

Dolar Türk Lirası'na karşı değerine değer katarken uzman isimlerde dolar kuruna ilişkin tahminlerini peş peşe açıklamaya başladı. 'Şakkadanak' açıklamasıyla gündem olan Necmettin Batırel dolar için bu 1-2 hafta çok kritik dedi.

"Şakkadanak dolar satarım" açıklamasıyla gündemde bomba etkisi yaratan Türkiye gazetesinin yazarlarından Necmettin Batırel, bugünkü köşe yazısında dolar kurunun tarihi zirveyi test ettiğini kaydederek "20 Aralık 2021’de olduğu gibi çok büyük bir bomba patlayacağını tahmin ediyorum" dedi.

Şakkadanak dolar satarım çıkışıyla tanınan yazar Necmettin Batırel bugünkü köşe yazısında dolar kurunun tarihini zirvesini test ettiğini belirterek, 20 Aralık 2021 tarihine dikkat çekti ve önümüzdeki haftayı işaret etti. Peki Batırel dolara ilişkin neler yazdı? Dolar düşecek mi? İşte Batırel'in dikkat çektiği noktalar...

BATIREL: "ŞİMDİ SATACAKLAR"

Necmettin Batırel dolar kurunda asıl bombanın batlayacağı tarihe göndermede bulunarak , "Aslında kuru bilerek bu seviyeye getirdiler, şimdi satacaklar... Merkez Bankası'nın rezervleri 115 milyar dolara dayandı" diye belirtti ve "Piyasada yakında 20 Aralık 2021’de olduğu gibi çok büyük bir bomba patlayacağını tahmin ediyorum. Bu tamamen benim şahsi beklentim. 1,2 hafta çok kritik" ifadelerini kullandı.

"FAİZ TEK HANEYE DÜŞECEK"

Yeni ekonomik sisteminin tıkır tıkır işlediğini söyleyen Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel, "Al gülüm ver gülüm" başlıklı kaleme aldığı yazısında, "Hazine düşük faizle borçlanıyor, yüksek bedel ödemiyor. 2023’e kadar faiz tek haneye düşecek…" iddiasında bulundu.

DOLAR'DA SON DAKİKA! DOLAR NE KADAR?

Dolar kuru bu hafta içinde rekor seviyelere imza attı. İlk hamlesini ABD Merkez Bankası faiz kararından sonra yaparak yükselişe geçti ardından Perşembe günü açıklanan TCMB faiz kararının ardından dolar 20 sene aradan sonra tarihi rekorunu kırdı. 

Dolar kuru ABD Merkez Bankası kararından sonra 18,38 lira seviyesi ile ilk atağını yaptı bu seviye ilk kez 20 Aralık 2021 tarihinde görülmüştü. Dolar kuru için asıl rekor 18,40 lira seviyesi TCMB faiz kararını  açıkladıktan sonra oldu.

Dolar endeki ise 20 yıl aradan sonra ilk kez 112 seviyesine ulaştı.  Dolar euro karşısında güç kazandı ve euro dolar paritesi 0,97 seviyesine kadar düştü.

Bugün dolar kuru alış fiyatı 18,56 lira, satış fiyatı ise 15,59 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro dolar paritesi ise 0,97 seviyesinde değerleniyor.

Rüzgar ters esti altın fiyatları dibi gördü! İşte sert düşüşün sebebi...

Tarım Kredi'de dev indirim! 1 kg şeker ve bulgur 12 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! 24 Eylül 2022 fiyat listesi

ŞOK Markette yemek masası, köşe koltuk, kiler dolabı satışta! ŞOK Kataloğu 24 Eylül 2022 fiyat listesi