Kent Haberleri

TMO hububat alımında son dakika! Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak! Hemen bakın!

TMO hububat alımında son dakika... Tam tamına 530 noktadan alım yapılacak... Hemen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal'ın açıkladığı bu detaylara bakın..." diye konuştu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı son dakika açıklamasında hububat alımları için yaklaşık olarak 530 nokta hazırladıklarını belirterek, "Aldığımız ürünleri depolamak için her türlü imkanı kullanırız, üreticilerimiz müsterih olsunlar." diye konuştu.

Paylaşılan detaylara göre, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal  Anadolu Ajansı muhabirine, bu yıl buğday ve arpa üreticilerinin beklentilerine karşılık veren bir fiyat açıklandığını duyurdu.

Aktarılan son dakika detaylara göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları açıklamasından sonra sektör temsilcileri ve üreticilerden olumlu geri dönüşler geldiğine değinen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Gerçekten üreticileri mutlu edecek bir fiyatlandırma oldu. Verilen bu fiyatlar dünya fiyatlarının 150 dolar üzerine çıkmış oluyor. Buğday ve arpa üreticilerine pozitif ayrımcılık yapmış olduk." dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal açıklamasında bahar yağışlarının gecikmesiyle hasat döneminin gerilediğine değinerek, TMO'nun programında bir gecikme olmadığını ve planlanan şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Hububat alım priminden kimler faydalanabilecek?

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada geçen sene başlatılan hububat prim desteği uygulamasının bu sene kapsamının genişletilerek devam edeceğini bildiren Güldal, geçen yıl ilk defa hububat üretim desteği uygulandığına değindi.,

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, 2022 yılında yalnızca ürünlerini TMO'ya satan üreticilere prim desteğinin verildiğini kaydederek, şunları dile getirdi: "Bu sene Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı olduğunu belgeleyen her üretici prim desteğinden faydalanabilecek. Bu sene en büyük fark bu. Bir özel sektör kuruluşu da buğdayı aldığı zaman üreticiler Çiftçi Kayıt Sistemi'ndeki miktar kadar primden faydalanacak. Söz konusu bu destek uygulaması, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yürütülecek. Çiftçi Kayıt Sistemi kaydının belgelenmesi ve ürünün 2023 mahsulü olması şartıyla üreticilerimiz primden faydalanacak."

Açıklamasında uygulanan alım politikasının buğday ekiliş alanlarını artırdığını kaydeden Güldal, "Buğday ekim alanı verdiğimiz iyi fiyat ve prim destekleri ile şu anda toplamda 7 milyon hektarın üzerine çıkıyor. Buğday bizim en stratejik ürünümüz. Üreticimiz de bunu kabullendi. Türkiye bu konuda kendine yeterliliğini hiç kaybetmedi, kaybetmemesi de lazım." diye konuştu.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin tüm teşkilatıyla alımlara hazır olduğunu kaydederek, şu değerlendirmeleri yaptı: "Söz konusu alımlar için yaklaşık olarak 530 nokta hazırladık. 9,2 milyon ton lisanslı depo kapasitesi, yaklaşık olarak 4 milyon ton da TMO'nun kendi depolama kapasitesi var. Geçen yıldan devir stoklarımız olsa bile depolama sıkıntımız yok. Almış olduğumuz ürünleri depolamak için her türlü imkanı kullanırız. Üreticilerimiz müsterih olsunlar. Denge ve istikrar içinde bir sezon geçireceğimizi ümit ediyorum. Hazırlıklarımız bu şekilde. Bir bolluk sürecini de yönetmeye hazırlanıyoruz."

Üreticiye 30 gün içinde ödeme yapılacak

Yaptığı açıklamada üreticilerin memnun edilmesi için her sene olduğu gibi bu sene de aktif bir politika izleyeceklerine değinen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Bize ürününü teslim eden üreticilerimize bedellerini 30 gün içeinde ödeyeceğiz. Tabii, burada hatırlatmak isterim ki lisanslı depolar üreticilere pek çok konuda çok önemli avantajlar sağlıyor. Sosyal güvenlik primi, yüzde 2 stopaj muafiyeti, nakliye desteği, kredi kullanımı gibi birçok imkan sağlayan lisanslı depolar, üreticilerimizin öncelikli tercihi olacak. Yeni yapılan depoların da sezon içerisinde devreye girmesini bekliyoruz." dedi.

TOKİ Ankara 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! Tam 78 konut ve 136 iş yerini kaçırmayın!

Evde bakım maaşları için resmen Haziran 2023 şoku geldi! Ödemeler bundan sonra böyle yapılacak! Hemen bakın!

Milli Emlak'tan resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! 35 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi sakın kaçırmayın!