Kent Haberleri

TMO resmen duyurdu! Çiftçiler siz de hemen bakın! Kota sınırlaması olmadan alım yapılıyor! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, depremzede üreticilerden kota sınırlaması olmadan alım yapıldığını belirtti. İşte ayrıntılar...  Deprem bölgesi dışında kalan şehirlerden bölgeye yardım için organizasyon yaptıklarının altını çizen Ahmet Güldal, bölgede yapılan yardımların yanında günde 3 bin kişilik yemek çıkardıklarını da belirtti

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ofis olarak deprem haberini alır almaz harekete geçerek acil durum planını uyguladıklarına dikkat çekti. 

Deprem bölgesi dışında kalan şehirlerden bölgeye yardım için organizasyon yaptıklarının altını çizen Ahmet Güldal, bölgede yapılan yardımların yanında günde 3 bin kişilik yemek çıkardıklarını da belirtti. 

Güldal, deprem bölgesi dışında kalan şehirlerdeki iş yerlerini de depremzede vatandaşların hizmetine sunduklarını da dile getirdi. 

TMO resmen duyurdu! Çiftçiler siz de hemen bakın! Kota sınırlaması olmadan alım yapılıyor! 

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, açıklamasında Ülke genelindeki tüm misafirhanelerimiz ile vakfımıza ait İzmir Gümüldür tesisimiz valilikler aracılığıyla depremzedelerin konaklamasına tahsis edildi. Konaklama hizmetimizin yanında, uygun olan misafirhanelerimizde, depremzede ailelerimize ve çocuklarına psikolojik destek sunmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu ve gönüllülerle beraber resim, müzik, oyun gibi pek çok etkinlikleri buralarda düzenlediklerini dile getirdi. 

Suyun ve ekmeğin deprem bölgesinde en çok ihtiyaç olan gıda maddesi olduğuna vurgu yapan Ahmet Güldal, ekmek ihtiyacının giderilmesi amacıyla, ilk günden itibaren bölgenin un tedarikine destek olduklarına, çalışan işletmelere un yolladıklarına vurgu yaptı. 

Güldal, seyyar mutfaklar için de bakliyat, ayçiçeği yağı gibi temel gıda maddelerini sektörden temin ederek yolladıklarını belirtti ve bu çerçevede 5 bin tonun üzerinde kuru gıda maddesini deprem bölgesine ulaştırdıklarının altını çizdi. 

TMO'nun depremden etkilenen 11 şehirde de faaliyette bulunduğuna dikkat çeken Güldal, bölgedeki bazı iş yerlerinin hasar gördüğünü anımsatarak, 9'u ağır, 20'si orta, 84'ü hafif hasarlı olmak üzere toplam 113 idari bina, lojman, depo ile tesisin depremden etkilendiğine vurgu yaptı. 

Güldal, Gaziantep-Nurdağı'ndaki siloların depremden etkilendiğinin ve 10'un üzerinde silonun yıkıldığının altını çizerek, "Buradaki siloların mülkiyeti TMO'ya ait, işletmesi ise özel bir firma tarafından yapılıyor. Lisanslı bir depo. Yıkılan depoların içinde TMO'nun yanı sıra üretici, sanayici veya yatırımcı birçok mudiye ait ürün bulunuyor. Depolarda bulunan ürünler sigortalıdır" şeklinde konuştu. 

KOTA SINIRLAMASI OLMADAN ALIM YAPILIYOR

Depremden etkilenen 11 şehirdeki TMO hizmetlerinde aksama olmadığının altını çizen Güldal, "Önümüzdeki dönemde de deprem konusunu öncelikli gündem maddemiz yaparak çalışacağız. Buradaki üretici ve tüketicilerimiz müsterih olsunlar. Devletimiz kendilerinin yanındadır" diyerek, her türlü kolaylığın depremzede vatandaşlara sağlandığına, bölgedeki işletmelerin faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekti. Güldal, açıklamasında "Deprem bölgesinde herhangi bir cins ve kota sınırlaması olmadan ürün alımı yapıyoruz. Burada herhangi bir mağduriyet oluşmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Güldal, TMO olarak dış tedarik yoluyla ürün temin edeceklerinin altını çizdi ve "Bunun iki önemli gerekçesi var. Birincisi, depremden önce sıklıkla konuştuğumuz yağışların düşüklüğü hususu. Bu sene yağışlar beklentimizin altında gerçekleşiyor. Bu durum tarımsal kuraklık riskini artırabilir. Yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı tedbir için stoklarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. İkinci sebep ise TMO'nun piyasa regülasyon faaliyetleridir" ifadelerini kullandı. 

TMO olarak halihazırda un ve yem regülasyonu faaliyetlerini Bakanlığımk ve Hükümet politikaları kapsamında sürdürdüklerinin altını çizen Güldal, stokların güçlendirilmesi gerektiğini de dile getirdi. 

Depolarda söz konusu çalışmaları yapacak düzeyde ürün olduğuna vurgu yapan Güldal, "Fakat kullandığımız ürünün yerine yenisini koymalıyız ki elimiz güçlü olsun. TMO, ülkemizde hububat ve bakliyat piyasalarının sigortasıdır. Milletimizin menfaati için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu. 

Çiftçilere şok! Buğday, arpa, mısır... Tek tek açıklandı! O rakamlar buz kestirdi! 27 Şubat 2023 fiyat listesi

Deprem büyük korku yarattı! Altın ve dövizi olan bankaya koşuyor!

Migros'ta yüzde 42'ye varan indirim fırsatı! Omo deterjan 149, 12'li tuvalet kağıdı 57 TL! 27 Şubat 2023 fiyat listesi