Kent Haberleri

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO Genel Müdürü Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarına dikkat çekti ve çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları... Hasat dönemini yoğun şekilde yaşadıklarına ve 2023 rekoltesinin bereketli geldiğine dikkat çeken Ahmet Güldal, 21 milyon ton civarında buğday ve 8,5 milyon ton civarında arpa beklediklerinin altını çizdi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bir son dakika açıklaması gerçekleştirdi ve hububat rekoltesi ile TMO randevu sistemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Hasat dönemini yoğun şekilde yaşadıklarına ve 2023 rekoltesinin bereketli geldiğine dikkat çeken Ahmet Güldal, 21 milyon ton civarında buğday ve 8,5 milyon ton civarında arpa beklediklerinin altını çizdi.

Güldal, Çukurova, Güneydoğu ve Akdeniz'de hasadın neredeyse tamamlandığını, Marmara ve Ege bölgesinde sonuna yaklaşıldığını ve İç Anadolu Bölgesi'nde de bunun yoğunlaşarak süreceğini aktararak, rakya'da hasada yeni başlandığına, Doğu Anadolu'nun ise daha sonra devreye gireceğine dikkat çekti. 

Son gelen yağışların etkisiyle çok güzel verimlilik yaşandığını da işaret eden Güldal, "Üreticilerimiz buğday ve arpada birim alandan dönüm başına son yılların en yüksek verimini alıyor" diyerek bunun rekolteye ciddi manada katkı sağladığına da dikkat çekti. 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Haziran'da buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ton başına 7 bin lira hububat alım fiyatı açıkladığının altını çizdi ve buna ek olarak bu sene tüm üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğdayda 1000 lira ve arpada 500 lira ödeneceğine vurgu yaptı. Güldal, bu şekilde üreticilerin TMO ve dışardaki tüccara, sanayiciye ürün satmaları halinde bakanlık desteklerinden faydalanacağını belirtti. 

TMO'nun aldığı fiyatların piyasanın en yüksek fiyatı olduğunu aktaran Ahmet Güldal, dolayısıyla bütün üreticilerin ürünlerini kendilerine satmak istediğine dikkat çekti. 

Şu ana kadar sistemlerinde 4 milyon ton ürün için randevu verildiği bilgisini de paylaşan Güldal, söz konusu açıklamasında "Yaklaşık 2 milyon ton ürün teslim alındı ve alımlarımız devam ediyor. 540 noktada alım noktası oluşturuldu. Bir günde 30-35 bin randevu veriliyor. Burada bir ihtiyaç söz konusu" ifadelerine yer verdi.  Tüm ürünü alabilecek şekilde depo ve personel planlamalarını yaptıklarını belirten Güldal, açıklamasında "Hiçbir üreticimizin ürünü TMO tarafından başka yerlere yönlendirilmeyecek. TMO başka yerlere ürün satın demez. Kendisine gelen ürünü alır ama bunun randevu sistemine göre planlanması gerekiyor" diye konuştu. 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

Günlük alım kapasitesi 220 bin tona çıkacak 

Ahmet Güldal, söz konusu açıklamasında randevu sistemlerini sürekli güncellediklerini d belirterek, yeni alım noktaları belirledikçe, yeni depolar kullanmaya başladıkça randevu sistemin genişlettiklerini dile get6irdi. 

Haftada 7 gün çalıştıklarını anımsatan Güldal, "Kurban Bayramı'nda dahi 2 gün tatil yaptık. Diğer günler alımlara devam ettik. Bu anlamda temmuz sonuna kadar 7 gün, günde 12-13 saat alım yerlerimiz açık olacak şekilde planlamamızı yaptık" dedi ve ülke genelinde günlük 120-130 bin ton ürün aldıklarını söyledi. 

Ahmet Güldal, "Temmuzda İç Anadolu yoğunlaştıktan sonra günlük alım kapasitemizi 220 bin tona çıkartacağız" açıklamasını yaptı. 

ALIM KAPATILMAYACAK 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, tüm imkan ve kapasitelerini üreticinin ürününü almaya yönelik olarak planladıklarına vurgu yaptı ve üreticiden beklentilerinin sakin olmaları, acele etmemeleri ve randevu sistemini kullanarak ürünlerini getirmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi. 

TMO'nun alımları kapatmayacağını da açıklayan Ahmet Güldal, "İleri tarihlere doğru sürekli alacağız. Piyasada bizim altımızdaki fiyatlara ürünlerini vermelerini istemiyoruz. TMO'nun fiyatları referans fiyatlardır" dedi ve bunun altında ürün vermelerini arzu etmediklerini dile getirdi. 

"Arada 1-2 bin lira fark var. Üreticimizin 1 yıllık emeklerinin karşılığı, bize teslim süreleri gecikse bile devlet tarafından, TMO tarafından alınacak ve üreticilerimiz zarar yaşamayacak" diyen Güldal, geçtiğimiz sene  7 milyon ton ürün aldıklarını, bu sene 10 milyon tonu geçebileceklerini söyledi. 

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

Migros'ta 24'lü tuvalet kağıdı 99 TL'ye, Ace çamaşır susuz yağ söküçü 32 TL'ye düştü!

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!