Kent Haberleri

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, buğday alımında büyük bir yoğunluk yaşandığına dikkat çekerek, çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...  Söz konusu açıklamasında, TMO’ya ürün satışı için yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Ahmet Güldal, alım kapasitesinin artırıldığının altını çizdi ve "Mesai saatlerimizi genişlettik

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, katıldığı bir televizyon programında, TMO 2023 Dönemi Hububat Alım Fiyat ve Politikaları başta olacak şekilde önemli açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu açıklamasında, TMO’ya ürün satışı için yoğun bir talep olduğuna dikkat çeken Ahmet Güldal, alım kapasitesinin artırıldığının altını çizdi ve "Mesai saatlerimizi genişlettik. Hafta sonları ve Kurban Bayramı haftasında pazartesi, cuma ve cumartesi günü alımlara devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Primle birlikte buğdayda ton başına 9.250 TL, arpada 7.500 TL olduğuna da değinen Güldal, fiyatların üreticilerde memnuniyet oluşturduğunu, beklentileri karşıladığını, hem çiftçileri koruyan hem de piyasaları dengeleyen bir fiyat belirlendiğini dile getirdi. 

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

Tarımdanhaber'de yer alan habere göre; TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO'nun 85 senelik tecrübeli bir kurum olduğuna değindi ve "Biz fiyatlarımızı belirlerken bu tecrübe ve bilgi birikimine dayanıyoruz. Üreticimizin ürününü değerinde satması için birçok kriteri göz önünde bulunduruyoruz. Öncelikle maliyet unsurlarını kalem kalem hesaplıyoruz" açıklamasında bulundu. 

Geçtiğimiz sene ilk defa uygulanan hububat alım priminin bu yıl tüm üreticileri kapsayacak şekilde düzenlendiğine dikkat çeken Ahmet Güldal, bu sene Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olduğunu belgeleyen tüm üreticilerin bu uygulamadan faydalanacağını belirtti. Güldal, "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından buğdayda 1000 TL, arpada 500 TL hububat üretim primi tüm üreticilerimize verilecek" dedi ve TMO'ya satma şartı olmadığının altını çizdi. 

Açıklamasında "Ülke genelinde toplam 540 noktaya ek olarak 11 ticaret borsasında da alım yapıyor olacağız. Her alım noktasındaki günlük alabileceğimiz miktarı maksimuma çıkarttık" bilgisini de paylaşan Güldal, üreticilerin randevularına sadık olmasını istediklerini belirtti ve ileri tarihlere de randevu alınabileceğini söyledi. Güldal, aynı zamanda lisanslı depoların da tercih edilebileceğine vurgu yaptı.

Güldal, ürün bedellerinin 30 gün içerisinde çiftçilerin hesaplarına yatırılacağına da dikkat çekti.  

TMO'dan çiftçilere son dakika uyarısı: Buğdayı ucuza satmayın! 

ÇİFTÇİLERE SON DAKİKA UYARISI 

Çiftçilere TMO fiyatlarının altında ürün satmamaları konusunda da uyarılarda bulunan Ahmet Güldal, "Çiftçilerimiz acele etmesinler. Emeklerinin karşılığını korusunlar. Bizim verdiğimiz fiyat referans fiyattır" şeklinde konuştu ve TMO’ya satabilir ya da piyasa kendi dengesini bulduğunda özel sektörde de değerlendirebileceklerini söyledi. 

Ahmet Güldal, söz konusu açıklamasında hububat sanayici ve tüccarına buğdayın satış fiyatının ne olacağı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

TMO’nun görev zararı yapmadan bu fiyatı belirleyeceğinin altını çizen Güldal, "Piyasanın oluşmasını istediğimiz rakamlar neyse o rakamlarda tutmak istiyoruz. Tüccarımızın sanayicimizin muhakkak tedarikli olmasında yarar var. Şu an TMO’nun almış olduğu fiyatlar, iyi fiyatlardır, denge fiyatlardır" diyerek bunun üzerinde olacak fiyatlar olduğunu, TMO’nun zarar etmeyeceği bir fiyatı üzerine koyarak ticarete konu edileceğini vurguladı. 

'Gram altında bu seviyeyi bekliyorum' diyen Hatice Kolçak rakam ve tarih verdi!

Whatsapp'tan yeni özellik! WhatsApp videolu mesaj dönemi başlıyor!

Türkiye yeniden yabancı yatırımcıların radarında! Borsa İstanbul'da neler bekleniyor? Rakam verildi! 

Milli Emlak'tan son dakika Temmuz 2023 fırsatı geldi! 37 bin TL'ye konut imarlı arsa için bu tarihi aman kaçırmayın!