Genel

TMO'dan krizi bitirecek adım! Tam 48 bin ton aldı

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Ayçiçek yağı krizini bir nebze olsun rahatlatacak bir adım attı. TMO girdiği ihaleden tam 48 bin ton ayçiçek yağı aldı. Avrupalı ticaret kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ihalede alımlar ithal yağların yanı sıra halihazırda yurt içi depolarda bulunan ayçiçek yağından yapıldı


Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) bugün tamamlanan ihaleyle yaklaşık 48 bin ton ham ayçiçek yağı aldı.

Avrupalı ticaret kaynaklarının verdiği bilgiye göre, ihalede alımlar ithal yağların yanı sıra halihazırda yurt içi depolarda bulunan ayçiçek yağından yapıldı.

TMO ihalelerindeki alımlar nihai onaya tabi olduğu için alım miktarları daha sonra değişebiliyor ya da alımlar tamamen iptal edilebiliyor. (REUTERS)

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye'de tarım ürünlerinin düzenlenmesi, üretimi, tedariki, pazarlaması ve satışından sorumlu bir Türk kamu kuruluşudur.
 TMO, 1938 yılında tarım piyasalarında istikrarı sağlamak ve çiftçilerin gelirlerini korumak amacıyla kurulmuştur.

TMO, hububat, yağlı tohumlar, bakliyat, çay, şeker ve tütün gibi farklı alanlarda faaliyet göstermektedir. Örgüt, tarım ürünlerini doğrudan çiftçilerden 
satın alır ve ardından bunları işleyicilere, toptancılara ve perakendecilere satar. TMO aynı zamanda tarım ürünleri ihraç etmekte ve uluslararası ticaret yapmaktadır.

TMO, ticari faaliyetlerinin yanı sıra Türkiye'de tarımın gelişmesine destek olmak için de çalışmaktadır. Çiftçilere teknik yardım ve eğitim sağlamanın yanı 
sıra, yüksek kaliteli ve sürdürülebilir tarım ürünlerinin üretimini teşvik etmek için çeşitli programlar ve teşvikler sunmaktadır.

Genel olarak TMO, Türkiye tarım sektörünün istikrar ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasında ve ülke çapındaki çiftçilerin geçim kaynaklarının desteklenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.

Tarım ürünleri, tarım faaliyetleri sonucunda elde edilen bitkisel ve hayvansal ürünlerdir. Tarım ürünleri, toprak, su, iklim ve güneş gibi doğal kaynaklar ile insan emeği ve teknolojinin bir araya gelmesiyle üretilir.

Bitkisel tarım ürünleri arasında hububat (buğday, arpa, çavdar, mısır, pirinç), sebzeler (domates, biber, patlıcan, salatalık), meyveler (elma, armut, üzüm, çilek, kavun), baklagiller (fasulye, nohut, mercimek), yağlı tohumlar (ayçiçeği, soya fasulyesi) ve çay gibi ürünler yer alır.

Ek gösterge bekleyenlere şok! Maaşlar yanlış yatmış

Garanti BBVA'dan bomba gibi kampanya! Hala ne duruyorsunuz bu fırsatı kaçırmayın!

Ayçiçek yağının bu fiyatı sıra kavgası çıkartır! Zam kuşağına karşı indirim geldi.. Raflar doldu bitmeden yetişin