Kent Haberleri

TMO'dan son dakika açıklaması! Hububat alımlarında yeni dönem başlıyor!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından hububat alımlarında yeni döneme başlandığına dair açıklama geldi. İşte ayrıntılar

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), lisanslı depoların kurum sistemine entegre olacağını ve hububat alımlarının randevuyla yapılacağını duyurdu. İşte ayrıntılar...

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR!

TMO tarafından yapılan açıklamada  yeni uygulamaya geçiş süreci ile ilgili bilgiye yer verildi. 

Ticaret Bakanlığının, randevulu alım yapılması yönünde gelen talepler üzerine harekete geçtiği ve faaliyet izinli tüm lisanslı depo işletmelerine "ivedilikle" bu sisteme geçiş için yazılı talimat verdiği aktarılan açıklamada, TMO'dan da bu süreçte talep yazısı gönderildiği belirtildi.

Talep yazısında ürün alımlarında üretici mağduriyetinin önüne geçmek, alımları planlı yürütmek ve tüm üreticilere eşit hizmet vermek amacıyla TMO'nun randevulu sistemi kullandığının aktarıldığı belirtilen açıklamada, Bakanlık yazısındaki şu ifadelere yer verildi:

 

"Lisanslı depo şirketlerinin herkese eşit hizmet vermesini temin etmek üzere lisanslı depoların boş depo kapasitelerinin öncelikli olarak üreticiler tarafından kullanılmasını sağlamak ve söz konusu şikayetlerin önüne geçmek amacıyla ürün alımlarında lisanslı depoların da randevu sistemine geçmesi uygun olacaktır. TMO ile protokol imzalayan lisanslı depo işletmelerinin TMO randevu sistemine entegre edilmesi ile randevu yönetiminin ilgili TMO başmüdürlükleri ile lisanslı depo yöneticilerinin koordinesinde yürütülmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

TMO'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

TMO tarafınfdan yapılan son dakika açıklamasında Ticaret Bakanlığının kendilerine ulaşan başvuru ve şikayetler ile TMO'nun talebini birlikte değerlendirdiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamaya göre, şikayetlerin en aza indirilmesi, lisanslı depolara ürün alımına yönelik disiplinin sağlanması ve düzenli alımların gerçekleştirilmesi için TMO ile protokol imzalayan lisanslı depo işletmelerinin Ofis ile ortak randevu sistemi üzerinden çalışmasına uygun görüldü.

Öte yandan Lisanslı depo işletmelerinin TMO ile ortak randevu sistemine geçmesi ile ilgili olarak iş ve işlemlerin yürütülmesi için lisanslı deponun bulunduğu TMO başmüdürlüğüyle ivedi olarak irtibata geçilmesi gerektiği belirtildi.

TMO’dan son dakika hububat açıklaması! Bir bir açıkladı!

TMO'dan son dakika buğday açıklaması geldi: Çiftçiler dikkat! Hasat zamanı alınmayan ürünlerin fiyatı artacak!