Ekonomi

TMO'nun desteğine rağmen dev un fabrikası kapısına kilit vurdu

Toprak mahsülleri Ofisi'nin un tedarikçilerine ucuz buğday desteği yapacağını açıklamasına rağmen Samsun'da günlük 2 bin 100 ton un işleme kapasitesine sahip dev fabrika üretimi sonlandırma kararı aldı. İşte detaylar...Toprak Mahsulleri Ofisi, haziran, temmuz ve ağustos aylarında da un sanayicilerine ucuz buğday temin etmeye devam edeceğini duyurdu

TMO’nun un regülasyonu kapsamında 2021 Eylül ayından itibaren uyguladığı ucuz buğday satışı, 31 Mayıs itibariyle sona ermişti. Toprak Mahsulleri Ofisi, haziran, temmuz ve ağustos aylarında da un sanayicilerine ucuz buğday temin etmeye devam edeceğini duyurdu.

TMO'nun un tedarikçilerine destek olacağını açıklamasına rağmen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, günde 500 ton un üreten fabrikasını kapatma kararı aldı.

Uluslararası Un Sanayicileri ve Hububatçılar Birliği (IAOM) Avrasya Başkanı da olan Eren Günhan Ulusoy, Samsun Tekkeköy'de faaliyet gösteren fabrikanın kapatılma gerekçesini ise şirketin öz kaynaklarının daha verimli kullanılmasına duyulan gereklilik olarak açıkladı..

 

Gayrimenkül sektöründeki dengesizlikler nedeniyle dev fabrikasının kurulu olduğu arazinin satışına yönelik bir önceliklerinin bulunmadığını ifade eden Ulusoy, üretimde kullanılan makine ve gereçlerin satışıan yönelik şirkete yetki verildiğini bildirdi.

Samsun ve Çorlu'da günlük toplam 2 bin 100 ton buğday işleme kapasitesine sahip olan Ulusoy Un'un, 300 bin tondan fazla tahıl stoklama kapasitesi bulunuyor. Ulusoy Un, İngiliz menşeli özel sermaye fonu Mediterra Capital Partners’tan satın aldığı Söke Un’u satın almıştı.

Firma Söke Un'un Ankara ve Söke’deki fabrikalarıyla günlük un üretimini 1100 ton daha artırarak 3 bin 200 tona çıkarmıştı.

 

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi; hububat ve bakliyattan mamul un, irmik, makarna ve bisküvi gibi her türlü gıda maddesinin imalatını, ticaretini, ithalat ve ihracatını yapmak üzere 1969 yılında kuruldu. Ulusoy Un, buğday unu, kepek ve diğer yem hammaddelerin üretimi, ticareti, yurt içi ve yurt dışı satışı ile buğday başta olmak üzere çeşitli tahılların yurt içi ve yurt dışı ticareti konusunda faaliyet gösteriyor.

FED'in dolar raporu ortaya çıktı! Banka koşulsuz taahhüt verdi

TMO buğday paralarının ödeneceği tarihi açıkladı! Çiftçiler parasını nasıl alacak?

TOGG'un yola çıkacağı tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Beklenenden erken olacak

Devlete memur alımı yapılacak! 657 sayılı memuriyet kanununa tabi olacak işte başvuru tarihi ve şartları

Sabancı Holding'ten sürpriz satış kararı! O fabrikaları elden çıkaracak

Sağlık çalışanının ek ödeme tavan fiyatı değişiyor! Milyonlarca çalışanın maaşlarında artış olacak

Asgari ücrete Temmuz'da çifte zam açıklaması! Maaşlardaki artış oranı ve yeni maaş miktarı belli oldu

Bedelli askerlik affında ödenecek rakam belli oldu! Bir defaya mahsus yatırılacak