26 / 07 / 2024

TMSF, Adabank'ı 75 milyon dolardan satıyor!

TMSF, Adabank'ı 75 milyon dolardan satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 75 milyon dolara satışa çıkardı. İhale 29 Temmuz saat 11.00 'da 'Fon'un İstanbul Esentepe'deki binasında yapılacak....


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü 75 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkardı. İhale 29 Temmuz saat 11.00 'da 'Fon'un İstanbul Esentepe adresinde yapılacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' Satış Komisyonu Başkanlığı 'nın Resmi Gazete 'de yayımlanan ilanına göre, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 'Fon' tarafından amme borçlularından haczedilen, Adabank A.şž. 'nin yüzde 99,99647 oranındaki hisselerinden oluşturulan 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' 75 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarıldı. İhale 'şžartname'sinde belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 15 Temmuz saat 17.00 'ye kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonuna 'Satış Komisyonu' teslim edilmesi gerekecek. Önyeterlilik incelemesi neticesinde; önyeterliliği geçen katılımcılar en geç 28 Temmuz saat 17.00 'ye kadar 'Son Teklif Verme Tarihi' 'Satış Komisyonu'na idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecek.

29 TEMMUZ 'DA YAPILACAK

İhale 29 Temmuz saat 11.00 'da 'Fon'un İstanbul Esentepe adresinde yapılacak. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek. 'Yönetmelik'in Geçmiş Dönem Borçları başlıklı 25 'inci maddesi kapsamına giren borçlar ihalenin Fon Kurulu tarafından onaylanma tarihine kadar 'Yönetmelik' doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecektir.

TEMİNAT

Önyeterliliği Geçen Katılımcıların, ihaleye katılabilmek için 'Fon'un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi şžubesi nezdindeki IBAN: TR74 0001 5001 5804 8011 0843 69 no.lu ABD Doları hesabına 7 milyon 500 bin dolar nakit teminatı 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli' açıklaması ile yatırmaları gerekecek. Ayrıca nakit teminat dışında bankalardan alınmış dolar cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu ile cari değeri nakit teminatın yüzde15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de teminat olarak kabul edilecek.

BELİRTİLEN DİĞER HUSUSLAR

İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben 'Kurul' onayında belirtilen süre içinde dolar cinsinden peşin olarak ödenecek. Ancak 'Kurul', en yüksek teklif veren teklif sahibinden ihalenin onay tarihinden önce, ihale bedelinin yüzde 50 'sine kadar olan kısmını 'Fon' hesaplarına depo etmesini isteyebilecek. İşbu ihale ilanının Resmi Gazete 'de yayımlanması dışında, tüm değişiklikler, ilanlar, duyurular ve bildirimler 'Fon'un aşağıdaki adresinde bulunan ilan panosuna asılmak suretiyle yapılacak. 'Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü' kapsamındaki hisseler üzerinde hak ve alacakları bulunanların, 25 Temmuz 2011 tarihine kadar sıra cetveline esas bilgilerini 'Satış Komisyonu'na bildirmeleri gerekecek. Katılımcının, işbu satış ilanının katılım şartları hükümlerini yerine getirerek ön yeterlilik aşamasını geçip ihaleye iştirak etmesi, 'BDDK'nın 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve ilgili mevzuat açısından yapacağı incelemede kazanılmış hak teşkil etmez. Bu konuda 'BDDK'nın ayrıca inceleme ve değerlendirme yapma yetkisi saklı olacak
AA


Geri Dön