04 / 05 / 2024

TMSF, Adabank'ı satıyor! 90 milyon dolar!

TMSF, Adabank'ı satıyor! 90 milyon dolar!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Adabank'ın iktisadi bütünlüğünü 90 milyon dolara satışa çıkardı. İhale 21 Eylül 2010'da



TMSF tarafından yapılan açıklama şöyle:
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu "Fon" tarafından amme borçlularından haczedilen, Adabank A.Ş. nin % 99,99647 oranındaki hisselerinden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulunun "Kurul"  18/06/2010 tarih ve 2010/193 sayılı kararı ile oluşturulan "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü", 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134 üncü maddesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Oluşturan Mahcuzların Satışına İlişkin Yönetmelik "Yönetmelik" kapsamında, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde "Şartname" belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarılmıştır.
TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜN KAPSAMI
"Kurul"un 18/06/2010 tarih ve 2010/193 sayılı kararı ile oluşturulan satışa konu ticari ve iktisadi bütünlük; Adabank A.Ş. nin hissedarlarına ait %99,99647 oranındaki hisselerden  oluşmaktadır.
MUHAMMEN BEDEL
"Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün muhammen bedeli 90.000.000.- (Doksanmilyon)  ABD Dolarıdır.
ÖNYETERLİLİK BAŞVURUSU VE KAPALI ZARFLARIN TESLİMİ
"Şartname"de belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgelerin en geç 27/08/2010 tarihi saat 17:00´a (Türkiye saatiyle) kadar Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Satış Komisyonuna "Satış Komisyonu" teslim edilmesi gerekmektedir.
Önyeterlilik incelemesi neticesinde; önyeterliliği geçen katılımcılar en geç 20/09/2010 tarihi saat 17:00 a kadar "Son Teklif Verme Tarihi" "Satış Komisyonu"na idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebileceklerdir.
TEMİNAT
Önyeterliliği Geçen Katılımcıların, ihaleye katılabilmek için "Fon"un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi nezdindeki  IBAN: TR74 0001 5001 5804 8011 0843 69 no.lu ABD Doları hesabına 9.000.000.- (Dokuzmilyon) ABD Doları nakit teminatı "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli" açıklaması ile yatırmaları gerekmektedir. Ayrıca nakit  teminat dışında; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3 üncü maddesinde tanımlanan Bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu ile cari değeri nakit teminatın %15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller´de teminat olarak kabul edilecektir.
Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun veya teminat mektubunun veya T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahvillerin "Fon" adına blokede tutulduğuna dair bankaca düzenlenmiş belgenin "Şartname"de belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte "Son Teklif Verme Tarihi"ne kadar "Satış Komisyonu"na teslim edilmesi gerekmektedir.
İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ
İhale 21/09/2010 tarihinde, saat 11.00´da "Fon"un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacaktır. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi ("Kısa Liste") oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecektir.
KATILIM ŞARTLARI
1.İhaleye, ancak kendisi ve ortakları 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ile Bankaların Kuruluş ve Hisse Devirleri İçin Yapılacak İzin Başvurularının Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik hükümlerinde belirtilen şartlara haiz anonim şirketler katılabilir.
2.Mali Şart: Önyeterlilik Başvurusu Sahibinin mali şartı karşılaması için kendisi ya da  Nihai Ana Şirketinin/Nihai Ana Şirketlerinin 2008 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının (azınlık hakları hariç olmak üzere) asgari 250.000.000.-(İkiyüzellimilyon) ABD Doları tutarında olması gerekmektedir. (İşbu mali şartın tespitinde; Önyeterlilik Başvuru Sahibinin kendisinin veya  en fazla iki adet Nihai Ana Şirketinin özkaynaklarının toplamına bakılacaktır)
Mali tabloların ABD Dolarından başka bir para cinsinden belirtilmesi halinde, bu para cinsini ABD Dolarına çevirmek için satış ilanının Resmi Gazetede yayımlandığı tarihteki T.C. Merkez Bankası çapraz kuru esas alınacaktır.
3.Önyeterlilik Başvurusu Sahibinin; (a) kendisinin (hissedarları dahil)  (b) önyeterlilik şartlarını sağlayan Nihai Ana Şirketinin/Şirketlerinin (c) eğer varsa bu iki şirket arasında bağlantıyı sağlayan bağlantı şirketinin/şirketlerinin iflas, iflasın ertelenmesi, konkordato ya da tasfiye durumunda olmadığını taahhüt etmesi gerekmektedir.
4.İhale sürecine katılamayacak kişiler "Şartname"nin 2.5. maddesinde belirtilmiş olup  katılımcının, "Şartname"nin 2.5. maddesinde belirtilen "İhale Süreci"ne katılamayacak kişilerden olmadığını taahhüt etmesi gerekmektedir.
5."Şartname"de belirtilen diğer şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.
İNCELEME
"Şartname" "Satış Komisyonu" tarafından, "Fon"un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacaktır. Katılımcılar ancak "Satış Komisyonu" onayını taşıyan "Şartname"yi imzalayarak önyeterlilik başvurusunda bulunabilirler. "Satış Komisyonu" onayını taşıyan "Şartname"yi satın almak isteyenlerin "Fon"un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi nezdindeki IBAN: TR69 0001 5001 5804 8011 0843 62  no.lu ABD Doları hesabına 5.000.-(Beşbin) ABD Dolarını "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli" açıklaması ile yatırmaları  ve dekontu "Satış Komisyonu"na elden teslim etmeleri gerekmektedir.
Önyeterliliği Geçen Katılımcılar (önyeterlilik belgelerinin son teslim tarihini beklemeksizin) "Şartname" ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak Gizlilik Taahhütnamesini imzalayarak, "Fon"un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesi nezdindeki IBAN: TR69 0001 5001 5804 8011 0843 62  no.lu ABD Doları hesabına 10.000.- (Onbin) ABD Dolarını "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tanıtım Kitapçığı ve Bilgi Odası Kullanım Bedeli" açıklaması ile yatırmaları ve dekontu "Satış Komisyonu"na elden teslim etmeleri şartıyla, "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" ile ilgili genel bilgileri içeren Tanıtım Kitapçığını teslim alabilirler, "Adabank Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" ile ilgili kağıt veya elektronik ortamlarda hazırlanan bilgileri içeren Bilgi Odasından yararlanabilirler.  Bilgi Odası 19/07/2010 - 15/09/2010 tarihleri arasında açık tutulacaktır.
İHALE USULÜ
İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup "Kurul"un onayı ile sonuçlandırılacaktır. "Satış Komisyonu" "Şartname"deki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren Katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların "Kısa Liste"sini oluşturur. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecektir. "Kurul" en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahipleri arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilir. Teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecektir.
"Kurul"un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 24/09/2010 günü saat 11:00 da (Türkiye saatiyle) "Fon"un Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacaktır.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

TMSF, Adabank´ı 21 Eylül´de satacak

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank, Olay Medya ile Toprak Grubu´na ait Toprak Cam ve Toprak Akrilik´i satışa çıkardı

Adabank´ın hissedarlarına ait yüzde 99.99 hissenin satışını 90 milyon dolar muhammen bedelle 21 Eylül´de yapacak. İhaleye katılabilmek için 9 milyon dolar teminat yatırılması gerekecek. Önyeterlilik incelemesi için gerekli belgeler 27 Ağustos´a kadar teslim edilecek. Teklifler 20 Eylül´e kadar verilebilecek.
20 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Olay Medya´nın ihalesi 10 Ağustos´ta yapılacak. TMSF, Toprak Cam´ın ihalesini 2 Ağustos´ta, Toprak Akrilik Küvet´inkini 3 Ağustos´ta gerçekleştirilecek. Toprak Cam´ın muhammen bedeli 11.2 milyon dolar, Toprak Akrilik´in muhammen bedeli de 4.4 milyon dolar.
Milliyet


Adabank 90 milyon dolara dördüncü kez satışa çıktı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Adabank, Olay Medya ile Toprak Grubu´na ait Toprak Cam ve Toprak Akrilik´i satışa çıkardı. Adabank´ın hissedarlarına ait yüzde 99.99´u aşkın hissenin satışını 90 milyon dolar muhammen bedelle 21 Eylül´de yapacak.

20 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkarılan Olay Medyanın ihalesi 10 Ağustos´ta olacak. TMSF, Toprak Cam´ın ihalesini 2 Ağustos´ta, Toprak Akrilik Küvet´inkini 3 Ağustos´ta gerçekleştirilecek. TMSF´nin ticari ve iktisadi bütünlük satışlarıyla ilgili ilanları Resmi Gazete´de yayımlandı.

Adabank daha önce üç kez satışa çıkmıştı. Haziran 2006´da 60 milyon TL bedelle açılan ilk ihaleye teklif gelmezken, ikinci ihale Temmuz 2006´da gerçekleştirildi. Yapılan ihaleye en yüksek teklifi 45 milyon 100 bin TL ile Kuveytli The International Investor Company (TII) vermişti.

Ocak 2009´da yapılan üçüncü ihalede ise en yüksek teklifi 57.1 milyon TL ile Sinpaş Grubu ve Abdullah Tivnikli´nin yönetimindeki Eksim Grup vermişti. Uzun süre BDDK onayı bekleyen ihalenin sonucu yaklaşık 1.5 yıl sonra 10 Haziran 2010 tarihinde sessizce açıklandı ve sürpriz kararla BDDK Adabank´ın satışına onay vermedi.
Radikal


Geri Dön