İhale

TMSF, Alfemo'yu 552 milyon TL'ye satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak atandığı Alfemo Mobilya'yı 552 milyon TL'ye satışa çıkardı.Bugünkü 31997 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 552 milyon Türk Lirası muhammen bedelle satışa çıkarılan Alfemo Mobilya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne 29 Kasım 2022 tarihine kadar teklif verilebilecek

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyum olarak atandığı Alfemo Mobilya AŞ ve Yatpa Dayanıklı Tüketim Malları AŞ’nin sahibi olduğu “Alfemo Mobilya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü satıyor.

Bugünkü 31997 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, 552 milyon Türk Lirası muhammen bedelle satışa çıkarılan Alfemo Mobilya Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’ne 29 Kasım 2022 tarihine kadar teklif verilebilecek.

İHALESİ 30 KASIM’DA

 

Söz konusu ihaleye katılmak için gerekli olan teminat ücreti 55 milyon 200 bin Türk Lirası olurken, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanacağı ihale 30 Kasım tarihinde yapılacak. Söz konusu teminat bedeli nakit, devlet tahvili, Hazine Bonosundan oluşabilecek. Tahvil ve bono halinde sunulan teminatlar, belirlenen teminatın cari değerinin de yüzde 15 fazlası olacak.

Yine ilanda yer alan detaylara göre, FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında bulunduğuna ya da  devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişiler söz konusu ihaleye katılamayacak.

NELER OLMUŞTU?

2016 yılında İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Torbalı'da yeralan mobilya şirketi Alfemo'ya, örgüte himmet adı altında finansal destek sağladığı gerekçesiyle kayyum atanmıştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Torbalı'daki mobilya şirketi Alfemo'nun fabrikasında incelemeler yapmış ve yapılan incelemeler esnasında muhasebe defterinin arasından 1 dolarlık banknot çıkarken, muhasebe müdürü de gözaltına alınmıştı.

Oda TV'nin 2016 yılında aktardığı detaylara göre, evraklarda yapılan incelemeler sonrası Alfemo'ya, 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) 13. ve 19. maddeleri ve CMK'nın 133. maddesi uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atanmıştı. 

İhale ilanı için tıklayın

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

TMSF, İkizlerevim'in 4 adet aracını satışa çıkardı!

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!