05 / 05 / 2024

TMSF EGS Park Denizliyi 40 milyon dolara satışa çıkardı!

TMSF EGS Park Denizliyi 40 milyon dolara satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" Satış Komisyonu Başkanlığı, yaptığı açıklama ile EGS Park Denizliyi yeniden satışa çıkardı



TMSF tarafından yapılan açıklamalara göre Denizli 1. Bölge, Kayaköy (Bozburun) Mahallesi, Köycivarında 224 bin 51metrekare inşaat alanına sahip bulunan Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 40 milyon ABD Doları tahmini fiyat belirlendi.
Satış,  2 Aralık 2011 tarihinde saat 11.00da Fonun Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak.
 
Detaylar şöyle:

TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜK SATIŞ İLANI
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" Satış Komisyonu Başkanlığından:
                                                                                                 DOSYA NO : 2002/2
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon) tarafından aşağıda ticaret ünvanı belirtilen amme borçlusundan 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulunun (Kurul) 17/02/2011 tarih ve 2011/56 sayılı kararı ile oluşturulan Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 134üncü maddesi ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Tarafından Ticari ve İktisadi Bütünlük Oluşturan Mahcuzların Satışına İlişkin Yönetmelik (Yönetmelik) kapsamında, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde (Şartname) belirtilen kayıt ve şartlarla satışa çıkarılmıştır.
BORÇLU
EGS Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜN KAPSAMI
Kurulun 17/02/2011 tarih ve 2011/56 sayılı kararı ile oluşturulan Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü; Denizli ilinde bulunan EGS Park Denizli Alışveriş Merkezinin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen Denizli 1. Bölge, Kayaköy (Bozburun) Mahallesi, Köycivarı mevkii, 236 ada, 2 parselde kain 58.853 m2 arsa vasıflı ve 3 parselde kain 224.512 m2 ondokuz adet işyeri ve arsası vasıflı gayrimenkuller ve demirbaşlar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmeler ve bu sözleşmelerden doğan ancak başlı başına iktisadi değeri olmayanlar da dahil olmak üzere diğer tüm mal, hak ve varlıklardan oluşmaktadır.

MUHAMMEN BEDEL

"Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün muhammen bedeli 40.000.000.- (kırkmilyon) ABD Dolarıdır.

TEMİNAT

İhaleye katılabilmek için Fonun T. Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdinde bulunan IBAN: TR74 0001 5001 5804 8011 0843 69 no.lu ABD Doları hesabına 4.000.000.-(dörtmilyon) ABD Doları teminatın Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli açıklaması ile yatırılması gerekmektedir. Ancak nakit teminat dışında; 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 3üncü maddesinde tanımlanan Bankalardan alınmış ABD Doları cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya cari değeri nakit teminatın %15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de kabul edilecektir.
Teminatın yatırıldığını gösteren dekontun veya teminat mektubunun veya T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahvillerin Fon adına blokede tutulduğuna dair bankaca düzenlenmiş belgenin Şartnamede belirtilen idari zarfla verilecek diğer belgeler ile birlikte 01/12/2011 tarihinde saat 17:00a kadar Satış Komisyonuna teslim edilmesi gerekmektedir.

İHALE GÜNÜ, SAATİ VE YERİ

İhale 02/12/2011 tarihinde saat 11.00da Fonun Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacaktır. İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak olup, açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi (Kısa Liste) oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecektir.

KATILIM ŞARTLARI

1. Yönetmelikin 12nci maddesinde belirtilen satışa iştirak edemeyecek kişiler ve işbu ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olan kişiler ile bu kişilerin tek başına veya birlikte yönetim ve denetimine sahip olduğu tüzel kişiler ihale sürecine katılamazlar.
2. Doğrudan veya dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolü aynı gruba ait olan birden fazla tüzel kişi veya birden fazla gerçek kişi bir grup adına ihale sürecine katılamazlar.
3. Şartnamede belirtilen diğer şartların yerine getirilmesi gerekmektedir.

İNCELEME

Şartname Satış Komisyonu tarafından, Fonun Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresinde ilgililerin incelemesine bedelsiz olarak açık tutulacaktır. Katılımcılar Satış Komisyonu onayını taşıyan Şartnameyi imzalayarak ihaleye katılabilirler. Satış Komisyonu onayını taşıyan Şartnameyi satın almak isteyenlerin "Fon"un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki IBAN: TR69 0001 5001 5804 8011 0843 62 no.lu ABD Doları hesabına Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli açıklaması ile 1.000.-(Bin) ABD Doları yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonuna elden teslim etmeleri gerekmektedir.
Ayrıca Katılımcılar, Şartname ekinde yer alan örneğe uygun hazırlanacak Gizlilik Taahhütnamesini imzalayarak "Fon"un T.Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkez Şubesi nezdindeki IBAN: TR69 0001 5001 5804 8011 0843 62 no.lu ABD Doları hesabına Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Tesis Ziyareti açıklaması ile 1.000.-(Bin) ABD Doları yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonuna elden teslim etmeleri şartıyla, Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ile ilgili tesis ziyaretinden yararlanabilirler. Tesis ziyareti 01/11/2011 - 29/11/2011 tarihleri arasında açık tutulacaktır.

 İHALE USULÜ

İhale, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek olup, Kurulun onayı ile sonuçlandırılacaktır. Satış Komisyonu Şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren Katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların Kısa Listesini oluşturur. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecektir. Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilir. Teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecektir.
Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 09/12/2011 tarihinde saat 11.00da Fonun Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacaktır.

GEÇMİŞ DÖNEM BORÇLARI

Yönetmelikin Geçmiş Dönem Borçları başlıklı 25inci maddesi kapsamına giren borçlar, ihalenin Kurul tarafından onaylanma tarihine kadar Yönetmelik doğrultusunda işlemlerin tekemmül ettirilmiş olması kaydıyla, ihale bedelinden ödenecektir.

 DİĞER HUSUSLAR

 1 - İhale bedeli, ihale sonucunun ihaleyi kazanana bildirilmesini müteakiben Kurul onayında belirtilen süre içinde ABD Doları cinsinden peşin olarak ödenecektir. Ancak ihale bedeli Şartnamede belirtilen koşullarla vadeli olarak ödenebilir.
2 - İşbu ihale ilanının Resmi Gazetede yayımlanması dışında, tüm değişiklikler, ilanlar, duyurular ve bildirimler Fonun aşağıdaki adresinde bulunan ilan panosuna asılmak suretiyle yapılacaktır.
3 - Satış Komisyonunun Şartnamede öngörülen süreleri ilan panosuna asmak suretiyle değiştirme hakkı saklıdır.
4 - Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" kapsamındaki aktif değer ve varlıklar üzerinde hak ve alacakları (haciz, rehin vs) bulunanların, 29/11/2011 tarihine kadar sıra cetveline esas bilgilerini Satış Komisyonuna bildirmeleri gerekmektedir.
5 - İhale ile ilgili diğer hususlar Şartnamede yer almakta olup, ihale ile ilgili her türlü bilgi Satış Komisyonundan alınabilecektir. Satış Komisyonunun adresi ve telefonları aşağıda belirtilmiştir.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu
Denizli Alışveriş Merkezi Ticari ve İktisadi Bütünlüğü
Satış Komisyonu
Büyükdere Cad. No: 143
34394 Esentepe - İstanbul
Tel    :  0 212 340 20 58
             0 212 340 20 57
Fax   :  0 212 288 49 63

 

Detaylı bilgi için tıklayın:

 

 


Geri Dön