29 / 04 / 2024

TMSF, Toprak Demirdöküm'ü satışa çıkardı!

TMSF, Toprak Demirdöküm'ü satışa çıkardı!

TMSF, Toprak Demirdöküm ve Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası'nı satmak üzere ihale açtı



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), "Toprak Demirdöküm" ve "Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası"nın ticari ve iktisadi bütünlüğünü, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle satmak üzere ihale açtı.

Satışlara ilişkin duyurular, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Duyurulara göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından Toprak Demirdöküm Sanayi ve Ticaret A.Ş., Toprak Dış Ticaret A.Ş. ile Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.Ş. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden, TMSF'nin kararı ile oluşturulan, "Toprak Demirdöküm Ticari ve İktisadi Bütünlüğü" satılacak.

Muhammen bedeli 19 milyon 600 bin dolar olarak belirlenen Toprak Demirdöküm ticari ve iktisadi bütünlüğü'nün satışında katılımcılardan, 1 milyon 960 bin lira tutarında geçici teminat bedeli alınacak.

İhale, 12 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de, kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle TMSF'de gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Komisyon şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 16 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de FON'da gerçekleştirilecek.

Söz konusu ihalede şartname de TMSF'den bedeli mukabili satın alınabilecek.

Toprak Demirdöküm Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup, haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkuller (makina, teçhizat, demirbaş) ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.

-TOPRAK LİCE YAĞ VE YEM FABRİKASI'NIN TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜ'NÜN
SATIŞI-

Öte yandan TMSF, Toprak Kağıt Sanayi A.Ş. ile Toprak Seramik ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden Fon'un kararı ile oluşturulan, Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası'nın ticari ve iktisadi bütünlüğünü satacak.

Muhammen bedeli 13 milyon 200 bin dolar olarak belirlenen Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nün satışında geçici teminat ise 1 milyon 320 bin lira olarak belirlendi.

İhale, 13 Temmuz 2010 tarihinde saat 11.00'de TMSF'de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı ile sonuçlandırılacak.

Satış komisyonu, şartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak. Buna göre kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek.

Kurul en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık 16 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00'te FOn'da yapılacak.

İhale ile ilgili şartname TMSF'den temin edilebilecek.

Toprak Lice Yağ ve Yem Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup, haczedilen ve faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkulü, menkulleri (makina, teçhizat, demirbaş), markaları ve internet alan adı ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.
AA


Geri Dön