02 / 05 / 2024

TMSF Toprak Holding 'in Bozüyük TİB 'nü satıyor!

TMSF Toprak Holding 'in Bozüyük TİB 'nü satıyor!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün satış ı için ihale düzenledi. Yapılan açıklamalara göre tahmini bedel olarak 12 milyon dolar istendi



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü"nün satış ı için ihale düzenledi. Yapılan açıklamalara göre tahmini bedel olarak 12 milyon dolar istenirken geçici teminat olarak 1 milyon 200 bin dolar belirlendi. İhale 1 şžubat 2011 tarihinde saat 11.00"da œFonun Büyükdere Cad. No:143 Esentepe/İstanbul adresindeki Asma Kat Konferans Salonunda yapılacak.

Detaylı bilgi için tıklayın

Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com

TMSF"NİN TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜK SATIşžI
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Satış Komisyonu Başkanlığı, 'Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi
Bütünlüğü'nü satışa çıkardı. TMSF"nin satışa ilişkin duyurusu, Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.
Duyuruya göre Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (Fon) tarafından, Toprak Seramik ve Gıda Sanayi ve Ticaret A.şž., Toprak Seniteri ve Turizm İşletmesi Sanayi ve Ticaret A.şž., Toprak Madencilik Ticaret ve Sanayi A.şž., Toprak Seramik ve İnşaat Malzemeleri Pazarlama ve Ticaret A.şž. ile Toprak Dış Ticaret A.şž. amme borçlularından haczedilen mal, hak ve varlıklar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden, Fon"un kararı ile oluşturulan, 'Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü', kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olarak ihale şartnamesinde belirtilen kayıt ve şartlarla satılacak.
Muhammen bedeli 12 milyon dolar olarak belirlenen Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğünün satışında katılımcılardan 1 milyon 200 bin dolar tutarında geçici teminat bedeli alınacak. İhale 1 şžubat 2011 tarihinde saat 11.00"de kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ve kurulun onayı
ile sonuçlandırılacak. Satış komisyonu şžartnamedeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa Listesini oluşturacak. Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Ancak kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde açık artırma aşamasında en yüksek ilk üç teklifi veren mali teklif sahibi arasında ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesi yönünde karar alabilecek.

Kurulun ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 4 şžubat 2011 tarihinde saat 14.00"te TMSF"de yapılacak. Bu arada söz konusu ihalede teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek.

TİCARİ VE İKTİSADİ BÜTÜNLÜĞÜN KAPSAMI

Kurulun 3 Eylül 2009 tarihli kararı ile oluşturulan Toprak Sağlık Gereçleri Bozüyük Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, borçlulara ait olup 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümleri uyarınca haczedilen, Sağlık Gereçleri Fabrikasının faaliyetini sürdürmesi için gerekli olan gayrimenkuller, menkuller (makine, teçhizat, demirbaş), markalar, endüstriyel tasarımlar ile bu varlıkların feri veya mütemmim cüzü niteliğindeki sözleşmelerden oluşmakta.
AA


Geri Dön