23 / 05 / 2024

TMSF'den Adana'da 13 milyon TL'ye satılık bina!

TMSF'den Adana'da 13 milyon TL'ye satılık bina!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 2.Tahsilat Daire Başkanlığı tarafından Adana İli, Seyhan İlçesi'nde bulunan bina ve depo satışa çıkarıldı. Taşınmazın toplam bedeli 13 milyon 650 bin TL olarak belirlendi.



Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca amme borcundan dolayı hacizli bulunan ve ağıda tapu kaydı, adresi, imar durumu, hali hazır durumu ile muhammen değerleri belirtilen gayrimenkuller, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü hakkında Kanun hükümleri ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun Fon'a vermiş tuğu yetkiler çerçevesinde açık artırma sureti ile satışa çıkarılmıştır.


SATIŞA ÇIKARILAN GAYRİMENKULÜN;


Dosya No: 2007/03


TAPU KAYDI:  Adana  ili, Seyhan ilçesi, İstiklal Mah., 1486 ada, 284 parselde kayıtlı, 10.071,00 m2 miktarlı tarla.


ADRESİ: Sakarya Mah. Turhan Cemal Beriker Bulvarı No:208 A Seyhan /ADANA


İMAR DURUMU: Bilirkişi tarafından, Seyhan Belediyesi İmar Şehircilik Müdürlüğünden alınan imar durum belgesine göre 1486 ada 484 parselin; 2009 ay tarihli, 1/1000 ölçekli “Düzenleme imar Planı” sınırları içerisinde, güney yönde ^KS=1.00 TAKS=0,70 Hmax= 18,50 m, kuzey yönde ise KAKS=2,40 TAKS=0,70 nax=30,50 m “Ayrık” nizam, “Konut dışı kentsel çalışma alanı” içerisinde kaldığı ( Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanları; içerisinde motel ve lokantada bulunabilen akaryakıt ve bakım istasyonları, resmi ve sosyal tesisler, dumansız, kokusuz atık ve ık bırakmayan ve çevre sağlığı yönünden tehlike yaratmayan imalathaneler ile patlayıcı, parlayıcı ve yanıcı maddeler içermeyen depoların yapılabileceği alanlar olarak tanımlanmıştır), şifahen edinilen bilgiye göre parselde güney ve doğu yönde yaklaşık 684 m2 terk yapılacak alan olarak görüldüğü, ilgili belediyeden planlarının temin edilemediği, Seyhan Belediyesi arşiv kayıtlarında mülklere ait herhangi bir ruhsat ya da mimari proje olmadığının öğrenildiği ifade edilmiştir. HALİHAZIR DURUMU: Bilirkişi raporunda;


Satışa konu taşınmazın Adana ili, Seyhan ilçesi, İstiklal Mahallesi, 1486 ada, 4 parsele kayıtlı 10.071 m2 büyüklüğündeki arsa üzerine inşa edilmiş idari bina depo alanından oluşan yapı grubu olduğu;


Parselin güney yönden D400 karayoluna cepheli konumda olduğu, parsele erişim bu cepheden ve parselin batı köşesinden sağlandığı, parsel girişinde güvenlik kulübesi bulunduğu, girişlerin güvenlik kontrolü ile yapıldığı,


İdari binanın zemin kat ve 1. normal kattan oluştuğu, parselin güneyinde inşa edidiği, 1.135 m2 ofis + 440 m2 depo olmak üzere toplam 1.575 m2 büyüklüğe sahip olduğu, binanın zemin katında idari ofisler, müdür odası, arşiv, toplantı salonu ve îk hacimlerden oluştuğu, binanın 1. normal katının yemekhane hacminden oluştuğu, zeminlerin seramik kaplı duvarların plastik boyalı tavanların ise asma an özellikli olduğu, aydınlatmanın spot ışıklandırma ile sağlandığı, pencerelerin alüminyum doğrama iç mekan kapılarının ahşap kapı olduğu, değerleme tarihinde bakımlı durumda olduğu,


Depo alanlarının, parselin kuzeyinde idari binanın arkasında kalan kısımda,parselin kuzey - doğu ve batı sınırına bitişik olarak inşa edildiği, tek kattan oluştuğu, 40 m2 büyüklüğe sahip olup, yarı açık sistemde inşa edildiği, çatısı demir profil îri galvanizli sac kaplama olduğu, bu alandaki yapılaşma yıpranmış ve bakımsız lası nedeniyle değerlemede baz alınmadığı belirtilmiştir.


MUHAMMEN DEĞERİ: Satışa konu taşınmaza, Satış Komisyonu tarafından 13.650.000,00 TL (OnüçmilyonaltıyüzellibinTürkLirası) değer takdir edilmiştir.


İHALENİN YAPILACAĞI YER. GÜN VE SAAT: TMSF Binası, Büyükdere Caddesi No: 143 Asma Kat Konferans Salonu Esentepe / İSTANBUL


Birinci Satış Günü : 02/09/2015 Saat: 14:00-14:02


İkinci Satış Günü : 09/09/2015 Saat: 14:00-14:02


İrtibat Telefonu : 0 212 340 16 93 - 0 212 340 20 56 - 0 212 34011 90


www.tmsf.org.tr


SATIŞ ŞARTLARI


1)Artırmaya iştirak edeceklerin gayrimenkul için tespit edilen muhammen telin % 7.5 tutarında teminat yatırmaları, teminat olarak nakit para verilmesi inde, Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi besindeki TR**********************53 numaralı TL hesabına yatırıldığına dair dekontun, nakit para verilmediği taktirde; Bankalar ve/veya Katılım Banka la r tarafından verilen şartsız, kesin ve süresiz nitelikli teminat mektubu veya ayn tutarda Hazine tahvil ve bonoları ve Hükümetçe belli edilen milli esham ve tahvilatının (Bu esham ve tahvilat, teminatın kabul edilmesine en yakın borsa cetvelleri üzerinden % 15 noksanıyla değerlendirilir.) en geç satış günü, satış saatine kaça-Satış Komisyonu’na teslim etmeleri gerekmektedir.


2)Teminatı yatıran gerçek ve tüzel kişilerin (İhale katılımcısının tüzel kişiyi temsile yetkili olduğunu gösterir belgeyi, vekil olarak katılıyor ise, vekaletnamen -aslını satış saatine kadar Satış Komisyonuna teslim etmesi gerekmektedir.) kimlik tespiti yapıldıktan sonra her bir katılımcıya 1 adet bayrak numarası verilir.


3)Gayrimenkul satışı açık artırma sureti yapılacak olup, birinci satışta, gayrimenkul muhammen değerinin % 75’ini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklar mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.


Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla. ikinci satış gününde, aynı yerde ve saatte artırmaya çıkarılacaktır. İkinci artırmada rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Aksi takdirde ihale yapılmaz.


4)Satış bedeli peşin para olarak tahsil edilir. Alıcıya talebi halinde 15 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Satış bedelinin Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O. İstanbul Avrupa Kurumsal Merkezi Şubesindeki


TR**********************46 numaralı TL hesabına yatırıldığına dair dekontun ibraz edilmesi gerekmektedir. İhale her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.


5)Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse, ihale bedelini derhal veya verifer mühlet içinde ödemekle mükelleftir. Aksi takdirde, ihale feshedilir ve gayrimenkul Satış Komisyonu’nca 7 gün içinde artırmaya çıkarılır. Bu artırmada alakadarlara herhangi bir tebligat yapılmaz. Yalnız ilanla iktifa olunur. Bu satışta gayrimenkul . rüçhanlı alacaklar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmesi şartıyla en çok artırana ihale edilir. Birinci defa kendisine ihale yapılan kimse iki ihale arasındaki farktan ve diğer zararlardan me'sul olup, ihale farkı ve geçen günlerin faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın teminattan mahsubu yapıldıktan sonra bakiye, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil dairesince tahsil olunur. Faiz % 5 den hesap edilir.


6)Gayrimenkul rehni suretiyle sağlanmış muaccel borçlar alıcıya devredilmez Satış bedelinden tercihen ödenir.


7)Sözkonusu gayrimenkul satışı Katma Değer Vergisi Kanununun 17/4-r maddesi hükmü uyarınca katma değer vergisinden İstisnadır, ihale işlemleri aynca damga vergisi ve tellaliye resminden de istisnadır.


8)Gayrimenkul hakkında verilen bilgiler ve her türlü ilan taahhüt niteliğinde olmayıp, genel bilgi niteliğindedir, ihaleye iştirak edenlerin satışa sunulan gayrimenkulü önceden mevcut haliyle görmüş, incelemiş olduğu kabul edilir. Alıcı, Türk Borçlar Kanununun 246 inci maddesinin atıfta bulunduğu hükümlerden feragat ettiğini ve Kanunun 280 inci maddesinin uygulanacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.


9)Satış ilanında dizgi ve baskı hatası olması halinde ihale anında yapılan açıklamalar esas alınır.


10)Gayrimenkulün tapu devir tescil işlemi, satış bedelinin tamamı ödendikten ve ihale kesinleştikten sonra gerçekleştirilecektir.


11)Satışa iştirak edenler şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılırlar. Yukarıda yazılı hususlardan başka malumat almak isteyenler ve şartnameyi incelemek isteyenler, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ll.Tahsilat Daire Başkanlığına, gayrimenkule ait satış ilanında belirtilen dosya numarası ile müracaat edebilirler.


12)İşbu ilanın tapu kaydında adresi bulunmayan ilgililer ile tapu kaydında ad ve adresleri yer alan ancak satış ilanı tebliğ edilemeyen ilgililere de tebliğ yerine kaim olacağı ilan ve tebliğ olunur.



Geri Dön