01 / 05 / 2024

TMV, New York Tirana Üniversitesi'ni satın aldı!

TMV, New York Tirana Üniversitesi'ni satın aldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Arnavutluk’taki eğitim kurumlarını satın aldı. 2002 yılında faaliyete başlayan New York Tirana Üniversitesi, Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alındı.



Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Arnavutluk’un ilk özel üniversitesi olarak 2002 yılında faaliyete başlayan New York Tirana Üniversitesi'ni satın aldı. 750’si üniversite, 180 lise ve anaokulu ile 9'uncu sınıf arası 90 olmak üzere, binden fazla öğrencisi bulunan eğitim kurumları, New York Eyalet Üniversitesi ile iş birliği yapıyor ve öğrencilerine çift diploma fırsatı sunuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 8 bin metrekarelik kapalı alan ve kapalı ve açık spor alanları bulunan üniversite, üç fakülte, 9 bölüm, 35 program ve 3 araştırma merkezi ile farklı dallarda lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi veriyor. Türkiye Maarif Vakfı, kısa zamanda Arnavutluk’ta kendi kampüsünü inşa ederek kaliteli eğitim imkanları sunmayı amaçlıyor.

Türkiye Maarif Vakfı, New York okulları ile gelecek yıllarda farklı şehir ve kademelerde eğitim vermeyi planlıyor. Türkiye Maarif Vakfı tarafından satın alınan okullara kayıtlar devam ediyor.


Geri Dön