Genel

TOBB: Gümülcine ’de fabrikaların yüzde 85 ’i kapalı!

Rifat Hisarcıklıoğlu, Batı Trakya"nın Gümülcine kentinde düzenlenen Türkiye-Yunanistan 2. Bölgesel İş Forumu"nda yaptığı konuşmada, Türk işadamlarına Yunanistan"a yatırım yapmalarını tavsiye etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Batı Trakya"nın Gümülcine kentinde düzenlenen Türkiye-Yunanistan 2. Bölgesel İş Forumu"nda yaptığı konuşmada, Türk işadamlarına Yunanistan"a yatırım yapmalarını tavsiye etti.

Konuşmasında, Yunanistan"ın içinde bulunduğu mali krizden kurtulmasında, Türkiye ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesinin en büyük katkıyı sağlayacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, œYunanistan"ın krizden çıkış haritası Türkiye dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, krizin Yunanistan"daki etkisini antırken Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi"nden örnek verdi. œBölgedeki fabrikaların yüzde 85"i kapalı. Buradaki temaslarımızda ˜gelin alın" diyorlar. Fabrikalar açık kalsın, işçiler çalışmaya devam etsin diye yok pahasına satmak istiyorlar" diyen Hisarcıklıoğlu, bu dönemin Yunanistan"a yatırım yapmak için fırsat olduğunu belirtti.

Özeniş"in ataması

Yunan NBG"nin Finansbank"ı satın aldığında karşılığında Ziraat Bankası"na Yunanistan"da bankacılık o dönem izni verilmesini ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi: œBir keresinde Sarsaybosna"ya gittiğimde oradaki Ziraat Bankası genel müdürünün işleri ciddi biçimde büyüttüğünü görmüştüm. Ziraat, bankacılık izni aldığında oradaki genel müdürün Atina"ya atanması için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"a ısrar ettim, bu gerçekleşti. Bu ziyaretiimde Genel Müdür Öznur Özeniş ile tanışma fırsatı buldum. Kendisi bana ˜Demek benim buraya gelmeme siz neden oldunuz" dedi. Kendisini tanımam etmem. Başarıları nedeniyle Yunanistan"a gelmesini istemiştim. Meğerse eşi Boşnakmış. şžimdi o Atina"da, eşi ise Saraybosna"da yaşıyor. Buna neden olmuşum.

Mehtap ÖZCAN/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Komşudan ˜fabrika alın" çağrısı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, krizin Yunanistan"daki etkisinin büyük olduğunu ve Türkler için ciddi yatırım imkanları oluştuğunu söyledi

Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi"nden örnek veren Hisarcıklıoğlu, œBölgedeki fabrikaların yüzde 85"i kapalı. Buradaki temaslarımızda ˜gelin satın alın" diyorlar. Fabrikalar açık kalsın, işçiler çalışmaya devam etsin diye yok pahasına satmak istiyorlar dedi.

Yunan NBG"nin Finansbank"ı satın aldığında karşılığında Ziraat Bankası"na Yunanistan"da bankacılık izni verilmesini o dönem ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, œOndan sonra uğraşıldı ve alındı. Bir keresinde Saraybosna"ya gittiğimde oradaki Ziraat Bankası genel müdürünün işleri ciddi biçimde büyüttüğünü görmüştüm. Ziraat, bankacılık izni aldığında oradaki genel müdürün Atina"ya atanması için Başbakan Yardımcısı Ali Babacan"a ısrar ettiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, bunun gerçekleştiğini söyledi. Bu ziyaretinde Ziraat Bankası Yunanistan Genel Müdürü Öznur Özeniş ile tanışma fırsatı bulduğunu anlatan Hisarcıklıoğlu, kendisinin œDemek benim buraya gelmeme siz neden oldunuz dediğini aktardı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

œKendisini tanımam etmem. Başarıları nedeniyle Yunanistan"a gelmesini istemiştim. Meğerse eşi Boşnak"mış. şžimdi o Atina"da, eşi ise Saraybosna"da yaşıyor. Buna neden olmuşum.

SERKAN ARMAN/Milliyet

Ve Komşu sonunda itiraf etti: Türkiye'yi örnek almalıyız

Düne kadar Türkiye'ye düşman olan Yunanistan'da işler, yaşadığı krizle beraber tersine işlemeye başladı. Geçen yıl Türkiye'yi beğenmeyen ülkede, bugün Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Kassimatis, 'Yunanistan, yükselen Türkiye'yi örnek almalı' dedi

Batı Trakya'nın Gümülcine kentinde düzenlenen Türkiye-Yunanistan 2. Bölgesel İş Forumu, Yunanistan krizini de birkez daha gözler önüne serdi. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yunanistan'ın içinde bulunduğu mali krizden kurtulmasında, Türkiye ile olan ticari ve ekonomik ilişkilerini geliştirmesinin en büyük katkıyı sağlayacağını belirtti ve ekledi: 'Yunanistan'ın krizden çıkış haritası Türkiye.' Türk-Yunan İş Konseyi Başkanı Selim Egeli de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mayıs ayındaki Atina ziyaretinin tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirtti.
BU YÜKSELİşžİNİZ TESADÜF DEĞİL

Yunanistan Odalar Birliği Başkanı Yorgos Kassimatis ise 'Türkiye'nin her alanda yükselen bir ülke olduğunu' ifade ederek, Yunanistan'ın kalkınma programlarında, Türkiye'yi örnek alması gerektiğini söyledi. Kassimatis, 'Türkiye'nin yükselmesi tesadüf değil. Ülkenin iş ve siyaset dünyası doğru bir şekilde yönetiliyor. Bugün bir armoni içinde bulunan ilişkilerimizi güçlendirmeliyiz. Geleceğin, geçmişin gölgesinde kalmasına izin vermeyelim. Geçmişi hatırlayalım, ama bundan ders alarak ileriye bakalım' dedi.

ZİRAAT MÜDÜRÜ'NÜN BAşžINI YAKTI

Yunan NBG'nin Finansbank'ı satın aldığında karşılığında Ziraat Bankası'na Yunanistan'da bankacılık dönem izni verilmesini ilk kez kendisinin gündeme getirdiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Ziraat Bankası'nın Yunanistan'da bankacılık izni aldığında oradaki genel müdürün Atina'ya atanması için Ali Babacan'a ısrar ettiğini anlatarak, bunun gerçekleştiğini söyledi. Bu ziyaretinde Genel Müdür Öznur Özeniş ile tanıştığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, Özeniş'in kendisine 'Benim buraya gelmeme siz neden oldunuz' dediğini aktardı. Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: 'Başarıları nedeniyle Yunanistan'a gelmesini istemiştim. Meğerse eşi Boşnakmış. şžimdi o Atina'da, eşi ise Saraybosna'da yaşıyor. Buna neden olmuşum' diye konuştu.

Kapalı fabrikaları 'gelin alın' diyorlar

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, krizin ülkedeki etkisini antırken Gümülcine Organize Sanayi Bölgesi'nden örnek verdi. Hisarcıklıoğlu 'Bölgedeki fabrikaların yüzde 85'i kapalı. Buradaki temaslarımızda 'gelin alın' diyorlar. Fabrikalar açık kalsın, işçiler çalışmaya devam etsin diye yok pahasına satmak istiyorlar' dedi.
Yeni şžafak/Oktay Mehmet